Forsberg efter missarna: "För dåligt"

Flera klara chanser men ingen fullträff. Raden av missar grämde Emil Forsberg. –Det är för dåligt. Jag måste göra minst ett, säger mittfältaren efter Sveriges 3–0-seger mot Kosovo.

Emil Forsberg.

Emil Forsberg.

Foto: Jonas Ekströmer/TT

Fotboll2021-03-28 23:43

Med lite problem med låret bestämde förbundskapten Janne Andersson och Emil Forsberg att speltiden skulle vara begränsad.

Därför var Forsberg utanför startelvan mot Georgien och byttes in först i 74:e minuten.

Till bortamatchen mot Kosovo i Pristina var han tillbaka i startelvan – och det med besked.

29-åringen var delaktig i det mesta av Sveriges offensiva spel.

"En bra roll"

– Jag tycker att jag har hittat en bra roll som fungerar för mig, säger Forsberg till C More.

– Jag försöker hjälpa forwards så mycket som möjligt och jag tycker att vi fick till det riktigt bra med de längre bollarna och att Zlatan kunde hitta ner med dem. Därifrån kunde vi starta anfall. Det gjorde vi riktigt bra.

Det enda som Forsberg själv saknade var ett eller ett par mål.

Mittfältaren skapade flera bra chanser, men brände alla. Den bästa var ett fritt läge mot Samir Ujkani men avslutet träffade målvaktens axel.

– Det är för dåligt. Jag måste göra minst ett. Det är något som jag får ta med mig och jobba på men det skulle minst ha varit ett, säger han.

"Revansch"

Målen kom i stället från Ludwig Augustinsson, Alexander Isak och Sebastian Larsson.

För Isak var det extra skönt att hitta rätt i 35:e minuten då han tidigare missade öppet mål.

– Första chansen måste jag göra mål på. Min känsla är att bollen studsar upp i avslutningsmomentet, men jag får titta på det. Det ska vara mål. Skönt att få lite revansch. Det var en stabil 3–0-seger, säger han till C More.

Emil Forsberg och Alexander Isak gladdes så klart åt segern men också över att laget stod för en bättre prestation än vad de gjorde i kvalpremiären hemma mot Georgien.

– Kul att vi sätter spelet och höjer oss några snäpp, säger Isak.

Forsberg:

– Jag tycker att det var en rejäl höjning från vår sida. Första halvlek är väldigt bra, vi gör det vi sade att vi skulle göra. Vi var lugna i sista tredjedel, hittade bra lösningar och vi gjorde två fina mål.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om