VIF förlorade toppmötet: "Kan mycket bättre"

Det ser ut att bli en oerhörd fajt om topp fyra-placeringarna i damernas division 2. Vimmerby IF:s bortaförlust mot Tranås/Torpa tajtar till det rejält. "Vi har det fortfarande i egna händer", säger VIF-tränaren Mikael Rinaldo efter 2–1-förlusten.

Frida Pöder blev VIF:s enda målskytt mot Tranås.

Frida Pöder blev VIF:s enda målskytt mot Tranås.

Foto: Magnus Strömsten

Fotboll2022-09-03 15:23

Senast Vimmerby IF mötte Tranås/Torpa blev det jämnt (1–1). Det var knappast någon skillnad nu, när lagen möttes på Tranås hemmaplan. Matchen präglades av mycket kamp från båda lagen.

Ändå var det VIF som började allra bäst och fick in ett tidigt ledningsmål, genom Frida Pöder.

– Det var fantastiskt bra i början. Vi anade från början att det inte skulle bli något skönspel, men vi försökte spela och gör det bra. Tyvärr blev vårt mål lite som en väckarklocka för Tranås, menar Mikael Rinaldo.

Precis. Tranås höjde sig och såg till att vända på underläget innan paus. I andra halvlek fick VIF istället jaga, jaga och jaga en kvittering. Den kom aldrig.

– Vi försökte flytta fram och skapar några lägen, bland annat ett friläge. Men vi är inte tillräckligt påkopplade och saknar den där "killer-instinkten" som krävs. Sett till matchen så skapar vi kanske fler lägen, men tyvärr gör vi färre mål, säger VIF-tränaren.

Hans lag sitter, trots förlusten, fortsatt i förarsätet när det gäller andraplatsen och topp fyra-placeringarna, som innebär fortsatt spel i "tvåan". Nu skiljer det dock bara en poäng ned till just Tranås.

– Vi har det fortfarande i egna händer och det är ingen större fara på taket. Visst känns det surt och lite besviket med förlust och vi vet att vi kan mycket bättre.

Frida Pöder och Nathalie Johansson var bäst mot Tranås.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!