Vilken uppvisning av VIF – 13 mål!

Mål, mål, mål – mera mål. Är det Markoolios låt eller Vimmerby IF vi pratar om nu? Både och. För under lördagen vann VIF med hela 13-1 borta mot Hultsjö i division 2.

Nathalie Johansson gjorde sex (!) mål för Vimmerby IF borta mot Hultsjö IF.

Nathalie Johansson gjorde sex (!) mål för Vimmerby IF borta mot Hultsjö IF.

Foto: Jonatan Häggström Wedding

Fotboll2021-09-18 17:35

– Vi gjorde i stort sett mål i första anfallet och sedan var det bara att köra på, säger Vimmerbytränaren Mikael Rinaldo. 

Det var aldrig något snack på Hultsjövallen, någon mil söder om Sävsjö, under lördagen. Vimmerby IF kom dit som stora favoriter och de pallade för trycket. De drog ifrån til 2-0 tidigt. Sedan reducrade Hultsjö på frispark, men någon spänning var det inte, enligt VIF:s tränare.

– Om man var där kände man att det inte blev någon nerv. De krigade på hela tiden, men vi var numret för stort helt enkelt.

I paus stod det 9-1 till gästerna från Vimmerby, och slutresultatet skrevs till 13-1. 

– Vi hade kunnat göra fler mål. Det var en bra match överlag. Vi är mycket tyngre än dem och det är inget snack faktiskt. Viktigt också att vi kunde ge mycket speltid till hela truppen, i en sån här match, säger Mikael Rinaldo. 

Han ger extra beröm till Nathalie Johansson som stod för hela sex baljor. Även Tyra Andersson, född 2006, och Molly Levin får beröm. Tyra Andersson gjorde ett mål, men spelade även fram till många. Molly Levin satte tre av målen för VIF.

Tre nya poäng innebär att VIF befäster sin position som trea i division 2-tabellen. Däremot har de gett upp hoppet om seriesegern:

– Där är vi avhängda. Kan vi komma tvåa är det kul, men trea är inte heller fy skam.  

Fakta

Målskyttar, Vimmerby IF:

Nathalie Johansson 6, Molly Levin 3, Tyra Andersson, Svea Backstad, Kajsa Gunnarsson, Nelly Passmark.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!