Förbundskapten Andersson: "Röriga tider"

Inga morgonpromenader eller besök hos vänner och släkt. Pandemin gör att landslagssamlingen blir annorlunda än tidigare. –Det är röriga tider, säger förbundskapten Janne Andersson.

Janne Andersson.

Janne Andersson.

Foto: Jonas Ekströmer/TT

Fotboll2020-08-31 16:00

Coropandemin till trots blir det Nations League-spel. Men med matcherna följer ett rigoröst regelverk från Europeiska fotbollsförbundet, Uefa, som styr hur spelarna och ledarna i landslaget kommer att leva under samlingen i Stockholm.

Ett av direktiven som har skickats ut till Svenska fotbollförbundet är att de inte får lämna hotellet.

"Inte synd om oss"

– Det är absolut inte synd om oss på något sätt, för det är många i världen som har det mycket värre. Men att inte kunna träffa vänner och släkt som de (spelarna) brukar göra när de kommer hem – det tror jag de tycker är synd och tråkigt, säger förbundskapten Janne Andersson.

– Vi (ledarna) kan inte ta våra morgonpromenader, som vi alltid gör för att rensa skallen. Vi får hålla oss inomhus.

– Men samtidigt är läget som det är och det gäller att gilla läget. Det är väl det som är mottot: att gilla läget och koncentrera oss på de saker som vi ska göra. Det blir det viktiga den här veckan.

Två hemmamatcher

Det som står på schemat är två hemmamatcher: Frankrike på lördag och Portugal på tisdag nästa vecka.

Två uppgifter som förbundskapten anser ska vara motiverande nog, trots rådande förutsättningar under coronapandemin.

– Jag hoppas och tror att spelarna är så taggade för att vi ska spela två matcher här, att det är det som de läger fokus på. Sedan får vi hantera det andra vid sidan om efter hand, säger Janne Andersson.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!