HM IS inne i en tuff period – ny klar förlust

HM IS åkte på sin tredje raka förlust i torsdagens hemmamatch mot IFK Västervik med 4–1.

Erik Stejdahl gjorde mål för HM IS.

Fotboll2023-08-24 20:22

Förlusten innebär att HM IS bara har tagit en poäng på sina sju senast matcher och att Ankarsrum och Storebro på nedlflyttnings och kvalplats skuggar en poäng bakom.

Mot IFK Västervik var HM IS i underläge med 2–0 efter 13 minuters spel. I 20:e minuten tändes ett litet hopp när Erik Stejdahl reducerade till 2–1. Gästerna drog dock ifrån till 4–1 innan halvtid. Hemmalaget kan ändå ta med sig att de häll 0–0 i andra halvlek.

Hjältevad/Mariannelund har dock ett mer överkomligt spelschema framöver. I nästa omgång väntar Djursdala på bortaplan. Sedan kommer Storebro på besök och efter det väntar den andra bottenkonkurrenten Ankarsrum på bortaplan.