Föll i toppmötet efter ledning i paus

Att serieledande Fredriksdal/Äng skulle bli en tuff uppgift för Vimmerby B var väntat. Och precis så blev det. Trots ledning med 1-0 i paus blev det förlust med hela 1-5.

Svea Backstad gjorde Vimmerbys mål i förlustmatchen mot serieledande Fredriksdal/Äng.

Fotboll2020-09-06 19:01

Vimmerby stod för en bra insats i den första halvleken mot Fredriksdal, som inför mötet toppade division tre-serien med fyra vinster och en oavgjord på fem kamper. En del tydde på att tabelltrean VIF skulle ge dem årets första plump och även passera dem i tabellen. Vimmerby ledde med 1–0 i paus efter mål av Svea Backstad och pass från Emma Wessman.

I andra halvlek förändrades allt. Fredriksdal visade varför de leder serien och var betydligt vassare i spelet. På kort tid vände de underläget till ledning. Vimmerby hade chans att kvittera ett par gånger, men istället kom 1–3, som blev 1–5 till slut.