Hämtar in spetsspelare: "Kreativa egenskaper"

Hjorted/Totebo har inlett frimånaden starkt och fått in två spetsspelare inför återkomsten i femman. Mehmet Tekbas från Västervik FF och Hadi Ammar från Ankarsrum. "Vi har några fler krokar ute", säger Robert Hagelin i klubbens tränarstab.

Mehmet Tekbas har lämnat VFF för Hjorted/Totebo.

Mehmet Tekbas har lämnat VFF för Hjorted/Totebo.

Foto: Ilkka Ranta

Fotboll2023-11-21 16:30

Värvningen av Mehmet Tekbas sticker ut rejält. 19-åringen spelade i division 3 för Västerviks FF. Nu väljer han spel i Hjorted/Totebo kommande säsong, men det finns vissa förbehåll.

– Det är väldigt spännande att få in en spelare med sådana kreativa egenskaper. Han har tränat med oss en del under hösten och har kommit in bra i gänget. Dock skall tilläggas att Mehmet kommer prova med klubbar högre upp i seriesystemet och skulle han vilja gå till en annan klubb kommer inte H/T stå i vägen, säger Hagelin.

Offensiv kraft har laget också hämtat in i form av anfallaren Hadi Ammar från lokalkonkurrenten Ankarsrums IS, som bland annat pangade in fyra (!) mål borta mot serievinnaren Ruda. 

– Hadi var på gång till oss redan inför den här säsongen. Jag tycker inte att han fick ut hela sin potential i AIS, Jag tror att han kan passa bättre i vårt sätt att spela. 

För ett par veckor sedan genomförde Hjorted/Totebo en testmatch med ett tiotal inbjudna spelare.

– Det var spelare från både Vimmerby- och Västervikstrakten. Vi har en bra dialog med ett par av dem som kan bli aktuella framöver. Vi försöker i första hand få in spetsspelare i truppen som kan hjälpa oss att etablera oss i femman.

I nuläget tränar laget inomhus en gång i veckan. 

– Första målet blir Tjust Open som avgörs 1 december. IFK Västervik och Västerviks FF blir säkert svåra att rå på, men vi har ett bra lag och kan blanda oss i striden.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!