Fin fotboll räckte inte för VIF mot Tjust

Vimmerby föll med 4–2 i toppderbyt mot Tjust borta. "Vi spelade ändå en fin fotboll och var bättre spelmässigt, men Tjust är bra på det de gör", sa VIF-tränaren Mikael Rinaldo om matchen.

Nathalie Johansson gjorde båda målen för Vimmerby, men fick de fick se sig besegrat av Malin Engströms Tjust med 4-2.

Nathalie Johansson gjorde båda målen för Vimmerby, men fick de fick se sig besegrat av Malin Engströms Tjust med 4-2.

Foto: Rikard Nilsson

Fotboll2021-09-04 18:33

Gästerna hade pressen på sig inför matchen då de behövde vinna för att ta upp kampen med serieledande Tjust. Laget hamnade i underläge med 1–0 efter 19 minuter, men kvitterade tio minuter senare genom Nathalie Johansson.

– Vi gjorde en bra första halvlek och kunde haft ledningen om vi fått lite bättre utdelning på våra chanser. Då kunde det ha blivit en annan match, sa Mikael Rinaldo.

I upptakten av andra halvlek kom 2–1 för Tjust, men VIF replikerade snabbt efter en ny fullträff av Nathalie Johansson. Hon låg dock i lä med sina två mål jämfört med Tjusts My Aldas som noterades för sitt tredje mål i matchen när hon gjorde 3–2 fem minuter senare.

– My är väldigt duktig i boxen och står på rätt ställe på målvaktsreturer flera gånger. Det blir avgörande till deras fördel, säger Mikael Rinaldo som även fick se Jennifer Ilhammar fastställa slutresultatet till 4–2.

– Det är alltid tungt att förlora, men den här förlusten var lättare att ta än när vi föll mot Eksjö och gjorde en svag insats. Mot Tjust spelar vi en jättefin fotboll och är klart bättre spelmässigt. Tjust matar på med långa bollar och är effektiva när de får sina chanser, sa Rinaldo som var nöjd med lagets insats och gav extra plus till Nathalie Johansson på topp, Andrea Lundgren på mittfältet och Julia Rosin i backlinjen.

Förlusten innebär att VIF får svårt att hota om seriesegern.

– Det kan vi släppa nu.

En som verkligen hamnade i huvudrollen på Tjustvallen var alltså hemmalagets yttermittfältare My Aldas som gjorde de tre första målen.

My beskriver målen på följande sätt:

– Vid första målet var det tur att jag fortsatte löpningen eftersom deras målvakt släppte en retur. Det andra målet var ett skott utifrån som gick över målvakten. Vid mitt sista mål skötte jag först på målvakten, men jag kunde ta vara på returen, säger My Aldas.

Med dessa tre mål så gick My upp i ensam ledning i skytteligan med sina tio mål.

– Jag har ingen aning varför jag har gjort så många mål. Jag tränade bra under försäsongen. Jag trivs bra på högerkanten och det har fungerat bra.

Vilka var dina tankar inför matchen?

– Jag trodde inte att det skulle gå så bra för mig personligen. Jag var inte speciellt nervös innan eftersom jag var bestämd att vi skulle vinna så jag är inte speciellt förvånad över att vi vann, svarar My.

My Aldas stod för tre av Tjusts mål.
My Aldas stod för tre av Tjusts mål.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!