FBSK vann första kvalmatchen: "Imponerad av tjejerna"

Efter ett snöpligt poängtapp mot Vimmerby IF B tvingades FBSK kvala för att nå division 2. Men kvalspelet började på bästa sätt, när Alvesta GoIF besegrades med 7–4 (3–2).

Frödinge Brantestads damer slåss om en plats i division 2.

Frödinge Brantestads damer slåss om en plats i division 2.

Foto: Torbjörn Allvin

Fotboll2020-10-04 18:11

Frödinges tränare Robin Blomberg var nöjd efter slutsignal:

– Totalt sett var det en väldigt bra prestation, summerar han.

Men det började illa för FBSK. Gästande Alvesta fick in ett ledningsmål efter bara någon minut. 

– Det var lite jobbigt. Men sedan tog vi tag i det. Vi tog över spelet resten av första halvlek, säger tränaren. 

Efter mål av Hanna Nilsson, Amanda Sundberg och Nathalie Strande ledde Frödinge med 3–1. Alvesta fick in en reducering innan paus, men i andra halvlek kunde FBSK dra ifrån. 

– Vi började lite ängsligt i andra, men sedan kom vi igång och satte några bollar. Det var en väldigt bra match från vår sida, säger Robin Blomberg. 

Louise Andersson gjorde två mål i andra halvlek, Nathalie Strande satte dit sitt andra för dagen och Clara Sohlberg Perez fick in en boll. Det var egentligen aldrig spännande mot slutet och FBSK vann med 7–4. 

– Jag måste säga att jag är imponerad av tjejerna. Det var ett bra lag vi mötte och en svårspelad match. Tillsammans med Fredriksdal som vi mötte i serien var detta årets tuffaste motståndare, säger Blomberg. 

FBSK leder nu kvalserien efter första matchen. Om en vecka möter de Kristianopel på bortaplan. 

– Vi får glädjas åt det här ikväll. Skönt att börja med seger. Särskilt med tanke på förra matchen mot Vimmerby, där det kändes tungt. Men nu är det nya träningar och en ny match som väntar nästa vecka. Det är bara att fokusera på det, säger tränaren.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!