Favoritfall för Newcastle och Tottenham

Dejan Kulusevski och hans Tottenham, Alexander Isak och hans Newcastle. Det var toppaspiranterna som föll i torsdagskvällens Premier League.

Dwight McNeil firar efter att ha gjort Evertons första mål i 3–0-segern över Newcastle.

Fotboll2023-12-07 22:37

Tottenham tappade 1–0 till 1–2 i derbyt mot West Ham, Newcastle klappade ihop i slutet borta mot Everton och föll med 0–3.

Därmed tappade båda lagen mark i toppstriden.

Femman Tottenham är nio poäng efter serieledande Arsenal och för sjundeplacerade Newcastle skiljer tio poäng.

Newcastle är ett av de starkaste hemmalagen i Premier League med 21 inspelade poäng på åtta matcher.

Men borta är laget – helt borta.

En seger och bara fem inspelade poäng på sju matcher.

Det stod länge 0–0 på Goodison Park innan hemmalaget avgjorde med tre sena mål.

Dwight McNeil gjorde 1–0 i 79:e sedan Kieran Tripper tappat bollen i egen backlinje och sju minuter senare kunde Abdoulaye Doucouré placera in 2–0 från nära håll. Återigen efter ett bolltapp från Trippier.

När sedan Beto kunde göra 3–0 i den sjätte tilläggsminuten var det rullgardinen ned för Isak och hans lag.

Everton klättrade i och med seger över nedflyttningsstrecket.

Tottenham inledde optimistiskt hemma mot West Ham och tog ledningen i elfte minuten genom Cristian Romero.

Men West Ham vände i andra halvlek. Jarrod Bowen kvitterade och sedan sköt James Ward-Prowse segermålet efter sjabbel i hemmaförsvaret med en misslyckad bakåtpassning av Destiny Udogie.

Det var femte matchen i rad utan seger, och tredje raka hemmaförlusten, för Dejan Kulusevskis Tottenham.