Får oväntad hjälp – av största derbyrivalen

Unga Kisa BK har fått en blytung start i division fem. Jumbo och noll poäng. Nu förstärks laget, med spelare från Rimforsa IF.

Rimforsas Marwan Al-Inizi kommer att spela med Kisa i alla fall våren ut.

Rimforsas Marwan Al-Inizi kommer att spela med Kisa i alla fall våren ut.

Foto: Torbjörn Allvin

Fotboll2018-05-25 16:00

Ni som kan er fotboll vet att det i alla år funnits en rivalitet mellan Rimforsa IF och Kisa BK.

Det kan bli ändring på det. Nu tar klubbarna hjälp av varandra. För en tid sedan bytte Dennis Runeson från Rimforsa till Kisa. Nu går även Marwan Al-Inizi och Linus Olsson samma väg.

– Det känns bra att vi förhoppningsvis ska kunna hjälpa Kisa att komma på rätt köl igen. Vi vill inte att de ska åka ner i sexan. Det gagnar inte någon som är fotbollsintresserad i den här trakten. Sedan är det bra för killarna själva. De får inte speltid hos oss nu och det är bra för dem att få chansen i Kisas A-lag, säger Mikael Philipsson i Rimforsas herrgrupp och fortsätter:

– Det är en "win-win-situation" helt enkelt och det här är självklart en lösning som gjorts i samförstånd med spelarna.

Rimforsa IF har efter två inledande förluster, kommit tillbaka starkt. RIF har fyra raka vinster i division fyra.

– Vi har varit riktigt stabila och vänt flera underlägen i de sista matcherna, säger Philipsson.

För Kisa BK har dessvärre den dystra trenden från serieinledningen bara fortsatt.

– Resultatmässigt har vi fått en katastrofal inledning. Det är som bortblåst, så som vi spelade i träningsmatcherna. Då spelade vi tight, höll i hop laget. Vi gör för många misstag och det finns ingen riktig jämnhet. Samtidigt kämpar alla och brinner för det. Det ska killarna ha en eloge för, säger Morgan Wass, tränare i KBK.

Han är givetvis glad för samarbetet med Rimforsa:

– Det är jätteskoj. Vi har redan haft motsvarigheten på damsidan, där flera spelare i Kisa gått till Rimforsa i år. Nu sker det även på herrsidan.

Vad betyder det för er att få in de här spelarna?

– Att konkurrensen stärks. "Musti" (Marwan Al-Inizi) är en väldigt duktig bollspelare och användbar på flera olika positioner. Linus Olsson är en laglojal spelare som kan spela forward eller yttermittfältare. De kommer säkert tillföra en hel del och framför allt kan de axla trycket på våra unga killar.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!