Fansens besvikelse: Landslaget dök inte upp

England knep silver i fotbolls-VM i Australien och Nya Zeeland. Då väntade fans på flygplatsen för att välkomna laget hem. Men landslaget dök aldrig upp. –Jag blev väldigt, väldigt besviken, säger supportern Joanne Bruce.

England tog VM-silver i fotboll. Arkivbild.

England tog VM-silver i fotboll. Arkivbild.

Foto: Abbie Parr/AP/TT

Fotboll2023-08-22 12:40

Supportrar hade samlats på flygplatsen Heathrow i London för att få en glimt av Englands VM-silvermedaljörer under tisdagen. Vad de fick för väntan? Ingenting, förutom besvikelse – och böter.

Efter att ha landat på flygplatsen tidigt på tisdagsmorgonen lämnade spelarna genom en privat utgång och sågs därmed inte till i ankomsthallen.

– Vi har inte sovit, vi har bara skrattat och skämtat. I en början var det bara vi tre här, säger Joanne Bruce, 51, som anlände till flygplatsen på måndagskvällen, till Daily Mail.

– De kom inte förrän vid fyratiden i morse. Vi har nu fått en parkeringsbot på 70 till 80 pund, kanske mer. Jag blev väldigt, väldigt besviken.

Totalt ska ett 40-tal fans ska dykt upp för att välkomna spelarna hem efter 0–1-förlusten mot Spanien i söndagens VM-final. Flera av dem var barn utrustade med egentillverkade skyltar.

Besvikelsen över att spelarna inte dök uppges ha varit stor.

Källor i engelska fotbollsförbundet (FA) säger till Daily Mail att varken dam- eller herrlandslaget går igenom ankomsthallen när de kommer tillbaka från mästerskap av "säkerhets- och logistiska skäl".

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!