Fall framåt trots derbyförlust: "Vi gör det bra"

Stordäng i premiären. I derbyt mot Hultsfreds B gick det betydligt bättre för Rosenfors i damfyran. "Ett stort fall framåt, trots att vi förlorade", säger Andreas Pettersson. Även Gullringen och Vimmerby C var i farten.

Det spelades tre matcher i damfyran i måndags.

Det spelades tre matcher i damfyran i måndags.

Foto: TT

Fotboll2021-08-17 12:15

Rosenfors IK har haft en tuff inledning, både på försäsongen och även då i seriepremiären (0–8) mot IFK Oskarshamn/RBK B.

I måndags kväll var det andra takter. 

– Jag är väldigt nöjd med vår prestation. Vi har ju fått storstryk i många matcher tidigare under säsongen. Nu tycker jag att det var helt jämnt spelmässigt, säger tränare Pettersson efter förlusten med 5–3 borta mot Hultsfreds B.

Vad är du mest nöjd med i spelet?

– Framförallt att alla kämpar för varandra och att tjejerna tar i och vill någonting. Det här tar vi med oss. 

RIK hade ledningen två gånger i derbyt, med 1–0 (Matilda Älvehag) och 2–1 (Alma Persson), men HFK vände och vann till slut. Rosenfors tredje mål av Julia Johansson. För HFK nätade talangen Edna Ganovic tre gånger. Ida Lipic satte ett och ett var självmål.

Det spelades två andra matcher i Vimmerbyfyran. Gullringens GoIF premiärspelade hemma mot Tjust B och föll med stora siffror. Efter en bra inledning och ledning tidigt genom Erika Andersson, tog gästerna över spelmässigt och till slut var det inget snack: 7–1 till Tjust. Noterbart är att förre VIF-spelaren Malin Engström satte 5–1-målet för Tjust B.

Vimmerby C tog andra raka efter 3–1 mot Högsby. Tessa Svensson gjorde två nya mål för VIF. Det tredje av Jonna Eriksson. Vimmerby har inlett med två raka triumfer, där derbyt mot Gullringen väntar närmast. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!