Falkenberg sparkar Eklund: "Känns tråkigt"

Falkenbergs FF sparkar tränaren Hans Eklund efter en svag start i superettan. –Det stämmer att jag lämnar Falkenberg, säger Eklund.

Falkenberg sparkar tränaren Hans Eklund. Arkivbild.

Falkenberg sparkar tränaren Hans Eklund. Arkivbild.

Foto: Jonas Ekströmer/TT

Fotboll2021-05-24 10:51

Superettanklubben, som i höstas åkte ur allsvenskan, har förlorat fyra av de fem senaste matcherna och ligger på 13:e plats i tabellen. På söndagen förlorade man mot nykomlingen Vasalund med 0–3.

Tränaren bekräftar att han fått sparken.

– Jag fick reda på det vid ett möte nu på morgonen. Det känns så klart tråkigt och det är bara att önska klubben lycka till och jag har haft fina år i klubben, säger Eklund till Expressen.

Han tycker inte att det var väntat.

– Nej. Det kan jag väl inte säga. Vi har visserligen haft en tung period och inte tagit de poäng vi velat, men klubben har tagit det här beslutet och då får jag rätta mig efter det.

Klubben skriver på sin webbplats att det är den svaga starten i superettan som ligger bakom beslutet.

"Falkenbergs FF har aldrig varit bättre än under Hasses tid i klubben. Det är det vi ska komma ihåg av Hasse. Vi önskar honom all lycka i framtiden", säger ordföranden Patrik Hannell till webbplatsen.

Eklund tränade Falkenberg 2013 och återkom sedan ett år senare, efter en kort sejour i Kalmar FF. Han var inne på sin åttonde säsong i klubben.

Den assisterande tränaren Tobias Tuvesson tar över som huvudtränare, uppger FFF.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!