Experten: "Seger - då vinner de serien"

Det är svårt att se in i framtiden. Men vår expertkommentator gör ett försök. ”Om ÅFF vinner på Gotland, vinner de serien”, säger Jan Melle.

Jan Melle är en uppskattad expertkommentator på sajternas fotbollssändningar.

Jan Melle är en uppskattad expertkommentator på sajternas fotbollssändningar.

Foto: Arkivbilder

Fotboll2020-10-04 07:30

LIVE-TV 12:55: FC Gute – Åtvidabergs FF – Nyckelmatch väntar för ÅFF. Se matchen här!

Sju raka segrar. ÅFF är ett segertåg just nu. Serieseger, kvalplats eller något annat? Var är sluthållplatsen? 

Tre matcher återstår, Gute borta, Newroz borta och Arameisk-Syrianska hemma på Kopparvallen.

Just söndagens match på Gotland tror vår expertkommentator Jan Melle kommer bli avgörande. 

Han resonerar så här:

– Det är alltid speciellt att åka till Gotland. På den här nivån ingår det inte i paketet att åka så långt och vara borta så länge. Generellt är lagen på Gotland bra på hemmaplan. Vinner ÅFF här så visar man prov på styrka och då vinner man de sista matcherna också.

Hur ska man slå Gute?

– Det gäller att få förflyttningar på dem och se upp på deras fasta situationer, där är de bra. De kämpar för sin existens och alltid när man möter sådana lag handlar det om att ha rätt attityd i duellspelet, det kommer att smälla.

Jan Melle har tidigare bland annat tränat Assyriska och Smedby. Den här säsongen inledde han som tränare i Nyköping Bis men är numera tränare i Värmbol efter att ha gått skilda vägar med Bissarna.

I rollen som just Värmboltränare har han faktiskt hjälpt ÅFF i toppstriden genom att besegra både Forward och Trosa.

– Det är kul att hjälpa till. Vi har spelat bra mot topplagen i serien men inte lika bra mot de som ligger där nere. Hade vi gjort det så hade vi också tillhört toppen, säger Melle.

Är ÅFF det bästa laget i serien?

– Jag har inte mött dem så jag har svårt att uttala mig om det. Men baserat på de matcherna som jag har sett tycker jag att Assyriska FF har en högre högstanivå. När det klaffar är de riktigt bra. Men ÅFF har ett starkt kollektiv med skickliga offensiva spelare som Patrik Gustafsson och Mohammed Yousef. Och då är de i ett himla flow just nu.

Till den här säsongen plockade Corren in Jan Melle som expertkommentator till de livesända matcherna på sajterna. Ett nyförvärv som har blivit en succé.

Vad är roligast, att coacha ett fotbollslag eller prata fotboll i direktsändning?

– Haha, jag har väntat på den frågan. Det är klart att det är en annan sak att vara ute på fältet och coacha. Samtidigt har det varit jätteroligt att få komma in och jobba med så bra kommentatorer som jag har jobbat med. Det gör det enkelt för mig att komma med mina analyser, säger Jan Melle.

Får experten rätt om ÅFF? Vi kommer att sända ÅFF:s tre avslutande matcher i serien.

Först ut av de tre är Gute på bortaplan.

Karta: Kopparvallen
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!