KBK kammade noll: "Kunde ha tagit poäng"

En poäng fanns inom räckhåll. Kisa kammade ändå blankt i seriepremiären hemma mot Haga. Gästerna vann med 3–1 efter att ha avgjort i slutminuten. "Vi gjorde ingen toppinsats, men kunde lika gärna ha tagit en poäng", summerade Kisas tränare Alberis Da Silva matchen.

Kisa fick se Haga jubla över tre poäng i seriepremiären.

Kisa fick se Haga jubla över tre poäng i seriepremiären.

Foto: Magnus Strömsten

Fotboll2023-04-10 20:55

Det var upplagt för en festlig eftermiddag på ett Kisa IP som badade i vårsol under den första halvleken i alla fall. Spelmässigt värmde det inte lika från början. Det var en lite typisk premiärmatch med nerverna på spänn, vilket särskilt lyste igenom i anfallsspelet.

Kisa lyckades i och för sig få en boll i nät, men det dömdes bort för offside. Haga fick fram två heta lägen, men då visade Jonatan Andersson klass i Kisas mål med ett par riktigt vassa parader.

Fem minuter in i andra halvlek fick Andersson vittja nätet. En välplacerad nick resulterade i 1–0 för Haga. Kisa reste sig ändå snabbt och fick också utdelning. I den 59:e minuten kom Mauricio Fagotti i en andravåg och tryckte dit kvitteringen distinkt.

undefined
Mauricio Fagotti gjorde Kisas mål.

Kisa tappade sitt momentum snabbt när Haga två minuter senare gjorde 2–1 med ett välplacerat skott.

– Det är lite synd. Vi gör enkla misstag vid båda deras mål. Annars tycker jag att vi hade ganska bra kontroll defensivt i själva spelet och lät aldrig Haga komma igenom, sa Alberis Da Silva.

Sista halvtimmen hade KBK bra tryck och fick till flera bra lägen. Kvitteringen kom aldrig, och istället gjorde Haga 3–1 i slutminuten.

– Det var nära att vi kunde få till en kvittering och få med oss en poäng. Det hade inte varit orättvist heller. När vi får kontroll och spelar runt så springer Haga sig trötta och är pressade, sa Alberis Da Silva som ändå tyckte att insatsen var ett steg i rätt riktning.

undefined
Kisas tränare Alberis Da Silva hoppade in i andra halvlek.

– Jämfört med träningsmatcherna så fungerar det mesta bättre, men det finns mycket kvar att jobba på. Vi har fått in flera spelare sent i truppen och kommer att bli bättre för varje match.

En handfull nyförvärv och comebackande spelare fanns med i Kisas startelva mot Haga. David Ganbrant fick förtroende från start på mittfältet, men tvingades utgå efter en kvart. 

– Det var synd för jag tror att han och Gustavo Borges hade fungerat väldigt fint tillsammans på mitten. Nu fick vi göra om.

Ganbrant har nyligen kommit tillbaka efter ett och ett halvt års frånvaro.

Slog han upp sin gamla skada?

– Nej, jag förstod det som att han fick en känning och valde att kliva av som en ren försiktighetsåtgärd. Vi får se hur han känner sig i veckan.

undefined
Kevin Dahl gjorde en stark insats som mittback.

Kevin Dahl var också tillbaka i startelvan som mittback efter ett skadefyllt fjolår.

– Det kändes bra, men jag fick en smäll på slutet och valde att kliva av. Det var surt att vi inte lyckades få med oss en poäng, sa han.

Kisas lagkapten Gustavo Borges gjorde en bra insats på mittfältet.
Kisas lagkapten Gustavo Borges gjorde en bra insats på mittfältet.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!