"Ett lag vi ska slå alla dagar i veckan"

En poäng ifrån kvalplats. Tre poäng ifrån säker mark. Med tre matcher kvar börjar det dra ihop sig för VIF, som har kniven på strupen de närmaste två matcherna.

Jesper Lätt, tränare i VIF, under den sista träningen inför "sexpoängsmatchen" mot Skärblacka i division 3.

Jesper Lätt, tränare i VIF, under den sista träningen inför "sexpoängsmatchen" mot Skärblacka i division 3.

Foto: Jonatan Häggström Wedding

Fotboll2019-09-14 07:00

 – Det finns inget annat än att vi ska vinna i helgen, säger VIF-tränaren Jesper Lätt när vi besöker deras sista träning inför matchen mot Skärblacka. 

 – Om vi inte slår Skärblacka hemma har vi inte att göra i den här serien. Vi är ett bättre lag än dem och ska kunna sätta den pressen på oss själva.

Förra gången Skärblacka stod för motståndet fick Jesper Lätt se sitt VIF vinna med 4-2.

 – Nyckeln då var att vi började hota i djupled. Det gav ordentlig utdelning. Även på söndag kommer vi trycka lite extra på spelet i djupet. 

Förra helgen blev det förlust med 3-1 borta mot Sleipner. 

 – Det vi behöver förbättra jämfört med den matchen är att när vi har bra perioder där vi styr spelet måste vi förvalta det. Att bra sekvenser spelmässigt renderar i chanser och mål, säger tränaren. 

Truppen är helt skadefri. Rickard Thuresson och Mohammed Ibrahim är tillbaka i laget. Däremot vilades lagkaptenen Markus Ahl och Niklas Gunnarsson från torsdagsträningen på grund av förkylningar, men båda ska kunna vara friska till matchen. 

 – Det är ju lite olägligt att jag blir sjuk nu när man vill ge järnet. I det här läget behöver vi ju inte direkt de här sjukdomarna. Det är bara att hoppas att det släpper, vilket det borde göra, säger Markus Ahl. 

Lagkaptenen tycker likt tränaren att Skärblacka hemma är en match VIF ska vinna. 

 – Det är ett lag vi ska slå alla dagar i veckan. Vi har ju gjort många bra matcher, men inte fått utdelning i resultat. Det är tråkigt att stå och säga det varje gång, så förhoppningsvis går det vägen i fortsättningen. 

Hur tänker du inför serieavslutningen nu med tre matcher kvar?

 – Jag tror vi löser det.

Vad kommer krävas av er för att kunna lösa det?

 – Vi behöver ha lite högre lägstanivå de här sista matcherna. Sedan gäller det att vi kämpar hårt och har rätt inställning. Inte viker ner oss även om vi släpper in ett mål eller det går emot. Vi måste tro på det hela vägen och göra det här tillsammans som lag. 

Tiondeplacerade Vimmerby har följande tre matcher kvar: Skärblacka (8:a i serien) hemma, Torstorp (7:a) borta och Smedby (2:a) hemma. Skärblacka ligger precis ovanför kvalplats, tre poäng före VIF, så det blir en riktig "sexpoängsmatch".

 – Givetvis är det en nyckelmatch. Vi behöver vinna mot de lagen närmast ovanför oss, menar Jesper Lätt.

 – Sex poäng till lär vi behöva för att klara oss kvar. Vi hoppas kunna vinna de två närmaste matcherna. Om vi skulle förlora på söndag, då blir det väldigt tufft, lite beroende på hur andra matcher går. Det är inte kört oavsett, men det är klart att läget blir sämre om vi inte tar tre poäng mot Skärblacka.

Karta: Vimmerby IF
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!