Erikssons nickmål avslutade Chelseas kross

Chelsea krossade Manchester City på bortaplan och Magdalena Eriksson gjorde ett av målen. Den svenska Chelseakaptenen nickade in 4–0, vilket också blev slutresultatet.

Magdalena Eriksson gjorde mål för Chelsea. Arkivbild.

Fotboll2021-11-14 15:27

Manchester Citys defensiv höll allt annat än toppklass hemma mot Chelsea. Matchen var inte ens två minuter gammal när målvakten Karima Benameur Taieb passade bollen rakt i gapet på Jessie Fleming, som enkelt kunde ge gästerna ledningen.

Sam Kerr och Fran Kirby hann också näta mot ett för dagen givmilt Cityförsvar, innan Magdalena Eriksson starkt nådde högst på en hörna och skallade in 4–0.

I Chelsea utgick senare målvakten Ann-Katrin Berger skadad och ersattes av svenska landslagets Zecira Musovic under slutkvarten.

Filippa Angeldahl, den tredje landslagsspelaren på planen, startade för City men byttes ut i mitten av andra halvlek.

Chelsea är en poäng bakom serieledande Arsenal i Super League-tabellens topp.

Svenskor saknades

När det spelades fotboll i Liverpool tidigare på söndagen saknades två av tre blågula landslagsstjärnor i krislaget Everton, som lyckades rädda oavgjort (1–1) mot Manchester United.

Varken Nathalie Björn eller Anna Anvegård fanns med i truppen, medan Hanna Bennison fick börja på bänken. 19-åringen blev inbytt med tio minuter kvar av matchen.

Manchester United tog ledningen tidigt i den första halvleken och det krävdes en rejäl försvarsmiss för att Everton skulle kunna kvittera med kvarten kvar.

Simone Magill höll sig framme med en påpasslig fot när målvakten Mary Earps och backen Maria Thorisdottir tvekade om vem som skulle ta hand om bollen. Retfullt rullade den i stället mellan benen på Earps och in i mål.