Eriksson på bänken när Chelsea missade cuptitel

Chelsea gick mot ännu en inhemsk titel, men Manchester City ville annat. Tack vare en blixtrande andra halvlek vände City 0–1 till 3–1 och tog tillbaka ligacuptrofén från sina Londonrivaler.

Caroline Weir, i mitten, blev Manchester Citys stora matchhjälte i ligacupfinalen mot Chelsea. Arkivbild.

Fotboll2022-03-05 20:24

Chelsea är regerande ligamästare, regerande FA-cupmästare och vann den senaste upplagan av Community Shield. Men någon tredje raka titel i ligacupen blir det inte för Londonlaget, även om det såg ut så efter 45 minuter av lördagens final.

Då hade australiska anfallsstjärnan Sam Kerr visat vilken måltjuv hon är genom att sätta 1–0 till Chelsea i den 34:e minuten. Norskan Guro Reiten slog ett inlägg från vänster, som både Manchester Citys målvakt Ellie Roebuck och vänsterbacken Demi Stokes försökte nå högst på. I stället hamnade de i vägen för varandra, vilket Kerr utnyttjade när hon med ryggen mot mål slog till och tryckte in 1–0.

Weir tvåmålsskytt

Men andra halvlek var Manchester Citys, och den stora matchhjälten hette Caroline Weir. Först tryckte hon bestämt in kvitteringen i den 49:e minuten, framspelad i straffområdet av Georgia Stanway, och knappt tio minuter senare fick hon se lagkamraten Ellen White peta in 2–1 från nära håll.

Och med 20 minuter kvar högg Weir direkt, när bollen damp ner vid hennes fötter efter en hörna. Den 26-åriga skotskan dundrade upp 3–1 i det vänstra krysset.

Eriksson på bänken

Chelsea hämtade sig aldrig, och Manchester City fick därmed fira klubbens fjärde ligacuptitel och den första sedan 2019. Bland de som jublade på Cherry Red Records Stadium i London fanns svenska landslagsmittfältaren Filippa Angeldahl, som dock blev kvar på bänken matchen igenom.

Det blev även Chelseas lagkapten Magdalena Eriksson. Den svenska mittbacken fanns med i matchtruppen för första gången det här året. En fotledsskada har stoppat henne från spel sedan i december, men nu verkar hon vara nära en comeback.

Jonna Andersson startade för Chelsea men byttes ut i slutminuterna, medan målvakten Zecira Musovic satt på bänken.