Ericsson: ”Vi har varit för bekväma”

Lysande start på hösten med poäng mot Norrköping – men sen hände något. Efter två dystra resultat har Vimmerby nu förlorat sin topplacering. ”Nu måste vi ut och ta jobbet”, säger VIF-tränaren Håkan Ericsson.

Tränare Håkan Ericsson (till höger) och hans Vimmerby ställs hemma mot Nittorp i dag.

Tränare Håkan Ericsson (till höger) och hans Vimmerby ställs hemma mot Nittorp i dag.

Foto: Roelof Stroetinga

fotboll2018-08-25 10:00

Det som såg så ljust ut för Vimmerby efter matchen mot IFK Norrköping finns inte riktigt där för tillfället.

Den enorma viljan och det hårda slit man visade upp i den matchen - och hela våren - har inte infinit sig alls på samma nivå de två senaste matcherna. Det har kostat laget dubbla bortaförluster och ett mindre fall i tabellen. Tredjeplatsen laget hade inför hösten är nu istället utbytt mot en sjätteplats.

– Jag vill inte behöva titta varken uppåt eller nedåt. Vi tittar framåt mot nästa match. Målsättningen är att vara ett mittenlag när säsongen är slut, menar Håkan Ericsson.

5–1-förlusten mot Onsala senast sved hårt för VIF. I efterhand samlade Ericsson ihop sitt lag och kom gemensamt fram till vad det är som inte funkat senaste tiden.

– Vi har varit för bekväma. Vi tar inte jobbet fullt ut utan ligger på 95 % i varje situation och det räcker inte. Jag hoppas vi har snackat färdigt om detta nu.

I dag tar Vimmerbylaget emot åttondeplacerade Nittorp som har inlett hösten starkt. Det blev ”bara” 0–1-förlust mot Norrköping och senast bortaslog laget trean Bergdalen med 2–0.

– Nittorp är ganska offensiva och har giftiga yttermittfältare. Det kan gå hur som helst.

Ja, med tanke på vårmötet är utgången av dagens match verkligen helt vidöppen. Nittorp var i ledning med 2–0 i halvtid, men inom loppet av tretton minuter i den andra halvleken vände Vimmerby på steken och vann till slut med 3–2.

– Det var verkligen en otrolig vändning. Annars var det en heljämn match så det kommer bli en tuff nöt att knäcka även i morgon (läs idag).

Vimmerby har alla spelare tillgängliga till dagens match.

– Nu hoppas jag vi kör på gasen i botten och studsar tillbaka.

Vimmerbys trupp

Kristina Rödin, Sara Green, Kajsa Gunnarsson, Julia Rosin, Nathalie Johansson, Nathalie Milton, Malin Söderlund, Matilda Strömdahl, Alicia Strand, Hanna Ericsson, Anna Karlsson, Stina Kägu Bragsjö, Kujtese Rexha, Sofie Johansson, Andrea Lundgren, Malin Blidfors.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!