Första tränaruppdraget: "En kul utmaning"

Frågan kom som en blixt från klar himmel. Ju mer han funderade på det kändes svaret givet. Nu blir Niclas Schultz (f.d. Skoog) ny tränare för Rosenfors IK. "Det blir mitt första tränaruppdrag och det känns som en kul utmaning att ta sig an", säger han.

Niklas Schultz blir tränare för Rosenfors kommande säsong.

Niklas Schultz blir tränare för Rosenfors kommande säsong.

Foto: Privat

Fotboll2022-12-21 16:09

29-åringen från Målilla har en gedigen bakgrund inom fotbollen som spelare. Som högst blev det spel i Elitfyran med Målilla. Nu är det sex år sedan han lade skorna på hyllan och istället fokuserade på karriären som elitdomare i bandy. Kommande säsong ska han kombinera det med tränarrollen för Rosenfors fotbollsdamer.

Hur kommer det sig?

– Jag fick ett samtal från Rosenfors ordförande Emma Adolfsson. Hon ställde frågan om jag kunde tänka mig att bli tränare för laget. Det kom lite som en blixt från klar himmel då och jag bad om lite betänketid. Ju mer jag funderade på det kändes det intressant. 

Varför tackade du ja?

– Jag har haft en tanke sedan tidigare att det vore kul att engagera sig som ledare inom fotbollen. Nu kom frågan och när jag fick klart för mig att Rosenfors har många lovande spelare som är träningsvilliga och vill något med sin fotboll så kändes det givet att hoppa på.

RIK kommer att ha ett damlag i division 4 kommande säsong och ett F16-lag i en serie där det är tillåtet att ha med fem överåriga spelare.

– Båda lagen ingår i samma träningsgrupp. Nyligen gjorde jag en SMS-grupp med alla spelare och den innehåller 40 namn. Det är häftigt för en liten klubb på landsbygden. Totalt har klubben dessutom över 100 spelare om man räknar med flicklagen. Det känns bra för återväxten.

Till vardags ägnar Schultz mycket av sin tid åt att döma bandy. På Annandag jul bär det av till Uppsala där han ska döma Sirius möte med Hammarby i högsta ligan.

– Det är tacksamt att familjen låter mig hålla på som jag gör. Bandyn tar mycket tid och nu kommer tränaruppdraget in lagom till den säsongen är över. Det ska ändå fungera att kombinera och jag tror jag kan ta med mig mycket erfarenheter från domarsysslan in i tränaruppdraget också. Ledarskap är en stor del i båda.

Rosenfors trupp: Lova Johansson, Theresé Bogren, Ida Hansson, Julia Älvehag, Louise Nilsson, Wilda Front, Alma Karlsson, Bianca Karlsson, Celine Hägg, Emma Adolfsson, Ida Lönngren, Jennifer Bogren, Kristin Pleijert, Lisen Hägg, Mira Åstrand, Myrra Lundgren, Stina Johansson, Wilma Hjelm, Ellen Erlandsson, Elsa Mellberg, Josefine Johansson, Lina Pettersson, Puhiza Ajdini, Emma Mobelius, Emma Steinholtz Muukki, Emma Svensson, Julia Blansch och Moa Svensson.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
 
 
 
 
 
 
Läs mer om