Kisa föll i målkalas: "Jobbigt att se"

Ett ytterst effektivt Eneby gjorde fem mål. Kisa var ändå nära att ta poäng, men fick se sig besegrat med 5–4. "Det är jobbigt att se när vi är så pass mycket bättre spelmässigt. Vi gör för många enkla misstag", sa Kisas tränare Alberis Da Silva.

Gustavo Borges gjorde mål och var bäst i Kisa BK.

Fotboll2023-04-15 17:18

Det går bara att hålla med om att Kisa överglänste sina motståndare spelmässigt. Särskilt i första halvlek. Knappa kvarten in i matchen hade Gustavo Borges lekstuga och tunnlade en motståndare. På väg in i straffområdet blev han fälld med frispark och varning som följd. Broges sköt frisparken själv direkt på mål. Ett överraskande skott som inte gick hem.

Två minuter senare fick Munir Farazj ett gyllene läge i straffområdet. Skottet gick förbi målvakten, men en försvarare dök upp på mållinjen och täckte undan bollen.

Istället kom 1–0 för hemmalaget på den första chansen laget vaskade fram. Kvitteringen till 1–1 kom ändå omgående och var något alldeles extra. Gustavo Borges fick fullträff från över 30 meter och fick se bollen gå in perfekt under ribban.

– Vi hade pratat om att testa skott från distans innan så det var kul att Gustavo lyckades, sa Alberis Da Silva.

Tio minuter före halvtid kom sedan 2–1 till Eneby. Ett halvtidsresultat som inte tränaren var nöjd med.

– Alla kan se att vi är klart bäst i första halvlek. Ändå ligger vi under.

Inte hjälpte det för Kisa att kunna samlas och prata igenom vad man skulle göra i halvtid. Snarare tvärtom.

Offensivt så började KBK starkt. Adam Härnström hade ett jätteläge från nära håll, men stötte bollen över. Gustavo Borges provade med fler skott från distans och var nära. 2–2 kom ändå efter att Sayid Avdalyan snappat upp en bakåtpassning och bredsidat in bollen via stolpen.

Det skulle dock visa sig bli en klen tröst.

På tio minuter gick nämligen Eneby ifrån till 5–2. Mestadels på enkla misstag av gästerna.

– Vi släpper totalt tre mål på fasta situationer trots att vi hade koll på hur de ville göra där och hade gått igenom det noga innan matchen. Det är jobbigt att se från bänken.

Kisa snyggade sedan till siffrorna. Sayid Avdalyan gjorde 5–3 efter att ha sprungit sig fri. Inhopparen Yasin Abbas Aden fastställde slutresultatet till 5–4 i 94:e minuten.

Det var andra raka förlusten för KBK som i nästa omgång har Myresjö/Vetlanda hemma på lördag.

Hur går ni vidare efter det här?

– Det finns ändå en del positivt att ta med oss från den här matchen. Spelmässigt är det vår klart bästa. Det gäller bara att undvika misstagen, sa Alberis Da Silva.