Enkel seger för Rosengård

När det har gått grus i maskineriet för topprivalen Häcken tuffar Rosengård på som tåget. Det blev en enkel seger hemma mot Umeå i damallsvenskan med 5–2.

Olivia Schough jublar efter sitt 2-0-mål.

Fotboll2022-06-12 16:56

Rosengård är det enda obesegrade laget i damallsvenskan och Umeå, som kom till matchen med med sju raka förluster bakom sig, gav inte serieledaren något motstånd.

Katrine Veje inledde målskyttet efter tio minuter. Backen fick bollen utanför straffområdet och drog till ett långt skott som gick stolpe in bakom målvakten Erin Nayler.

Olivia Schough gjorde 2–0 strax före paus, fint frispelad av Jelena Cankovic. Bara minuter in i den andra halvleken skruvade Sofie Bredgaard in 3–0 i bortre burgaveln från utanför straffområdet och strax därefter kunde Loreta Kullashi sätta Rosengårds fjärde mål.

Schough gjorde mot slutet sitt andra mål för dagen, innan ett nonchalant Rosengård tillät Umeå att göra två tröstmål i slutminuterna.

– Vi gör mål på de chanser vi har. Jag tycker vi kunde ha gjort några fler mål, men vi var lite trötta i dag. Det har varit ett jättetajt program, säger Katrine Veje till Viaplay.

Positivt för Rosengård var också att anfallaren Mimmi Larsson, som kommit tillbaka från skada, byttes in med drygt en halvtimme kvar och hade flera målchanser

I nästa omgång väntar AIK på bortaplan på söndag för Rosengård i den sista omgången innan sommaruppehållet och EM.