Engström: "Tänkte det värsta"

I Vimmerbys match mot IFK Norrköping fick Malin Engström bäras ut på bår med en befarad knäskada. Nu hoppas Engström det "bara" rör sig om en irriterad menisk.

Malin Engström hoppas hennes skada inte är allt för allvarlig.

Malin Engström hoppas hennes skada inte är allt för allvarlig.

Foto: Roelof Stroetinga

fotboll2018-07-31 17:04

Det var i mitten av andra halvlek i Vimmerbys oavgjorda match mot Norrköping som Malin Engström föll till backen med svåra smärtor. Malin hade en obehaglig känsla i kroppen och hon beskriver hela situationen så här:

– Jag var i en duell och i samma veva täckte jag bollen. Det kändes som jag fastande i konstgräset och när jag skulle vrida och täcka bollen knakade det till knäet. Det kändes som knäet hoppade ut och sen hoppade in igen.

Malin fick bäras ut på bår och tankarna bara snurrade i hennes huvud på vägen ut från planen.

– Man tänkte det värsta. Att det var ett korsband eller ledband som gått av, säger Malin.

Men nu några dagar senare är Malin inte lika orolig. Hennes knä är svullet och väldigt ömt, men efter koll hos sjukgymnast tror hon inte det är så allvarligt som hon befarade.

– Jag tror det är menisken som blivit irriterad. I nuläget kan jag halta mig fram lite smått, men det spänner lite runt omkring.

2014 fick Malin en smäll mot knäet i en seriematch med VIF. Då drabbades hon av en meniskskada som höll henne borta från fotbollen hösten och vintern. Efter rehabiliteringen har Malin periodvis haft lite känningar i knäet och det är nu i samma knä hon återigen skadat sig. Nu hoppas hon att det inte ska vara tal om en så pass allvarlig skada.

– Nej det hoppas jag verkligen inte. Det skulle vara så surt att få stå på sidan om när vi fått en sån start på hösten.

Hur länge Malin exakt blir borta är i nuläget oklart. Ifall svullnaden inte lägger sig kommer hon uppsöka ortoped för att kolla upp vad för skada det rör sig om.

– Jag hoppas på en snabb återhämtning. Men jag får inte gå för fort fram heller, det får ta den tid det tar.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!