England nära VM-åttondel – stjärnan skadad

Regerande EM-mästaren England är nära att nå åttondelsfinal i fotbolls-VM i Australien och Nya Zeeland efter en 1–0-seger mot Danmark. Men segern kom med ett högt pris. Englands storstjärna Keira Walsh bars ut på bår med en misstänkt knäskada.

Englands Keira Walsh fick bäras ut på bår med en misstänkt knäskada.

Fotboll2023-07-28 12:25

Det tog mindre än sex minuter innan England, som tog EM-guld i fjol, tog ledningen. Detta genom 21-åriga yttern Lauren James som drog in ett distansskott.

Smolk i den engelska bägaren var dock att mittfältsstjärnan Keira Walsh föll till marken, med till synes kraftiga knäsmärtor, och fick bäras ut på bår.

Världens dyraste spelare

Walsh blev historisk som världens dyraste fotbollsspelare på damsidan förra hösten. Detta eftersom Barcelona köpte henne för omkring 400 000 pund– motsvarande cirka 5 miljoner kronor då – från Manchester City.

Resultatet innebär att England leder gruppen med en omgång kvar. Danmark ligger tvåa på tre poäng.

Uddamålsförlust för Haiti

I mötet mellan Kina och Haiti, som båda förlorade i första omgången, i samma grupp blev det en tung start för Kina när Rui Zhang fick rött kort och blev utvisad i den 29:e minuten. Det röda kortet innebär att hon missar den sista gruppspelsmatchen mot England på tisdag.

Trots en spelare mindre på plan lyckades Kina hålla sig kvar i matchen. I slutet av andra halvleken tilldelades man också en straff och Shuang Wang kunde enkelt ge Kina ledningen.

Haiti hade några bra lägen i matchen, men det ville sig inte för VM-debutanten och matchen slutade 1–0 till Kina.

Trots två inledande uddamålsförluster har Haiti en teoretisk chans att ta sig vidare till åttondelsfinal.

Rättelse: I en tidigare version uppgavs fel angående Englands slutspelschanser. Rätt är att England inte är slutspelsklart än.