Slätmon kan få ett rejält lyft: "Inget strykgäng i år"

Noll poäng och 113 minusmål. Det behövs inte mycket för att Slätmon ska göra en bättre säsong i år. Och mycket talar för det. "Vi har fått in flera starka nyförvärv och siktar på en plats på den övre halvan", säger assisterande tränaren Kristoffer Sjöqvist.

Mustafa Kadiric är ett av nyförvärven från Hägerstad.

Mustafa Kadiric är ett av nyförvärven från Hägerstad.

Foto: Magnus Strömsten

Fotboll2023-04-19 16:00

11 september 2021. Då vann Slätmon med 7–2 hemma mot Dulqad. Det var senaste gången laget tog poäng i seriesammanhang. Sett till de fyra senaste åren är det faktiskt den enda segern (!). Fjolårets säsong i division 6 blev en enda lång ökenvandring för klubben. Förlusten med 17–0 borta mot Vikingstad den 1 oktober var den 14:e raka i serien. Slätmon hamnade sist på noll poäng och 10-123 i målskillnad.

Vad talar då för att laget kan rycka upp sig och få en bra säsong i år?

Mycket enligt nye assisterande tränaren Kristoffer Sjöqvist.

– Jag kan inte tänka mig att vi kommer att bli något strykgäng på det viset i år. Vi har fått in flera starka nyförvärv och det finns en god känsla i gruppen, säger Sjöqvist som är en av flera spelare som återvänt från Hägerstads IF.

Han har fått sällskap av bland andre starke målskytten Mustafa Kadiric och Emil Jonsson som gått in som lagkapten.

– Dessutom har vi fått in Linköpingskillarna Carl Frankenberg och Christoffer Eriksson i truppen. Casper Jakobsson är en duktig målvakt från Björsäter. Han får sällskap av Christian Borg som burväktare. Han har gjort comeback. Dessutom har Kent Wass börjat röra på sig. Jag tycker det ser riktigt bra ut.

I senaste träningsmatchen visade laget form genom att spela 3–3 mot Gammalkil. Seriepremiären spelas mot Kenty B borta på lördag.

– De känns som seriefavoriter och blir en bra värdemätare, säger Sjöqvist.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!