En poäng räcker för VIF

Vimmerby IF:s damer har slagläge att klara nytt kontrakt i division 1 på söndag. En poäng räcker mot avsågade jumbon Eksjö för att kontraktet ska vara helt i hamn.

Nathalie Johansson.

Nathalie Johansson.

Foto: Roelof Stroetinga

Fotboll2018-10-06 08:00

VIF:s seger mot Mariebo senast gör att laget har tre poäng och sju plusmåls försprång på IFK Värnamo, som jagar fast mark under det negativa strecket.

– Vi vill avsluta på bästa sätt, och avgöra på egen hand på söndag. Målet är att vinna och försöka klättra ett par placeringar i tabellen. Vi vill avsluta säsongen med två segrar, säger tränaren Håkan Ericsson inför den avslutande matchen i serien.

VIF-träningarna i veckan har varit positiva.

– Det har varit mycket folk på träningarna, 30 stycken på en träning och riktigt bra stämning. Jag tror och hoppas att vi drar jämnet på söndag, säger Håkan Ericsson.

Vimmerby IF mönstrar samma startelva som senast, och åker med full bänk, vilket betyder en trupp på 20 tjejer till Eksjö.

– Vi vill ge samma elva chansen som senast, de är värda chansen efter den insatsen, säger Håkan Ericsson.

Efter flera tunga förluster innan Mariebo-matchen var det förlösande att kunna vinna den och sätta sig i läget som de har inför söndagens match.

– Den segern gav oss bra energi, säger VIF-tränaren.

De möter ett Eksjö som är helt avsågat och som oavsett resultat på söndag kommer sluta sist i tabellen. När lagen möttes i juni vann VIF med 5-0.

– De kan spela helt avslappnat, och det är ingen lätt nöt att åka och vinna på beställning. Det är ett jobb som ska göras, säger Håkan Ericsson.

Parallellt med serieavslutningen har arbetet med nästa säsong påbörjats. Men något besked om Håkan Ericsson kommer att vara kvar som tränare eller inte får vi inte.

– Jag har hela tiden levt efter måttot en match i taget, och har kontrakt året ut. Vi ska klara kontraktet först innan vi börjar prata om nästa säsong, säger han.

IF Eksjö Fotboll - Vimmerby IF

Division 1 mellersta Götaland Ränneborg söndag 14.00 VT/KP tippar: 1-3
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!