"En match vi ska vinna"

Efter en tung förlust studsade Rimforsa tillbaka direkt mot Hjulsbro. För att hänga kvar i toppen krävs vinst mot bottenlaget IFK Motala.

Johan Runesons Rimforsa är på jakt efter tre nya poäng för att fortsatt hänga kvar i toppen.

Johan Runesons Rimforsa är på jakt efter tre nya poäng för att fortsatt hänga kvar i toppen.

Foto: Torbjörn Allvin

FOTBOLL2018-06-05 10:00

Rimforsa knep revansch direkt efter den tunga förlusten mot Ljungsbro. Mot topplaget Hjulsbro stod RIF för en mycket stabil insats och segrade till slut med 2–0. Vinsten i sig var det inget snack om där lagets defensiva arbete var bland de bättre för säsongen.

– Det var en underbar seger. De skapade bara en giftig målchans, vi jobbade som ett lag och gav varandra understöd, menar Rimforsas tränare Johan Runeson.

På nationaldagen väntar bottenlaget IFK Motala för Rimforsa. Ett Motala som haft det kämpigt och så sent som förra omgången tog sin första seger.

– Det är litegrann som inför Ljungsbro-matchen. Jag vågar inte vara självsäker längre men det är en match vi ska vinna, säger Johan Runeson.

De tre inkasserade poängen senast var viktiga för Rimforsa både för självförtroendet och tabelläget. Nu är man fortsatt ett topplag, men det krävs vinst på nationaldagen för att inte halka efter. Truppmässigt är målvakten Martin Persson fortsatt skadad. Frågetecken sätts på Tobias Lundh och Frithiof Djerf, annars är alla spelare tillgängliga.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!