EM-målvakten Nordfeldt klar för AIK

AIK spänner musklerna inför resten av den allsvenska fotbollssäsongen. Klubben har gjort klart med den svenske landslagsmålvakten Kristoffer Nordfeldt, 32.

Kristoffer Nordfeldt är klar för AIK. Arkivbild.

Kristoffer Nordfeldt är klar för AIK. Arkivbild.

Foto: Erik Simander / TT

Fotboll2021-08-09 17:08

Nordfeldt ansluter på ett korttidsavtal som sträcker sig säsongen ut.

"Det känns givetvis jättebra att vi tillsammans kunde hitta en lösning för resten av säsongen. Tillsammans mot guld", säger Nordfeldt till AIK:s hemsida.

Den här säsongen har AIK haft Budimir Janosevic som förstemålvakt. Samtidigt dras Jakob Haugaard med en långtidsskada och målvaktslöftet Samuel Brolin är utlånad till Mjällby.

"Det har, som alla vet, under en längre tid varit en osäker situation gällande målvaktssituationen i och med Jakob Haugaards långvariga skada där det ännu är osäkert exakt när han kan vara tillbaka i matchspel igen. Vi är därför både glada och stolta över att meriterade Kristoffer Nordfeldt i dag valt att skriva på för AIK och vara tillgänglig för matchtruppen under resten av säsongen", säger sportchefen Henrik Jurelius.

Nordfeldt var med i den svenska EM-truppen i somras och har gjort 14 A-landskamper för Sverige. Han lämnade BP 2011 och har sedan dess spelat för Heerenveen, Swansea och senast i turkiska Genclerbirligi.

När han kommer att vara spelklar är i nuläget oklart. AIK skriver på sin hemsida att man väntar på besked från Svenska fotbollförbundet gällande när Nordfeldt är registrerad och spelklar.

AIK, som besegrade Stockholmsrivalen Djurgården med 4–1 i söndags, ligger trea i den allsvenska tabellen, tre poäng bakom Malmö FF och Djurgården.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!