Veckans elva – de har varit bäst

Här kommer veckans elva. Vi har satt ihop de spelare vi tyckte var bäst den gångna veckan.

Vinicius Rodriguez gjorde debuten i serien för Kisa mot Zeros.

Vinicius Rodriguez gjorde debuten i serien för Kisa mot Zeros.

Foto: Magnus Strömsten

Fotboll2023-09-12 11:28

MÅLVAKT

Gabriel Jönsson, Hägerstad

Torsk, visst. Men Hägerstads målvakt storspelade mot Västerlösa. Fick oerhört mycket beröm för en grym insats av tränarna efteråt: "Gabbe stod för en rad sjuka frilägesräddningar och höll ensam nere siffrorna".

BACKAR

Albin Envall, Södra Vi

Var tillsammans med mittfältets Mikael Hammarqvist lagets bäste spelare mot Ankarsrum. Dök upp på rätt ställe när han satte viktiga 1–0 från nära håll. Men det är inte målet som ger honom en plats här, utan för den näst intill klockrena insats han stod för innan han blev utbytt. 

Daniel Abenius, Storebro

Lagets innerbackar var lysande mot HM IS. Kapten Abenius visade verkligen vägen och gjorde kanske sin bästa insats någonsin i den grönvita dressen. Följsam, kompromisslös och låg hela tiden rätt i position. 

Mohammad Qasem, Lojal

Lojal stormar mot serieseger. De fortsätter att imponera och tog en skön seger mot svårspelade toppkollegan BoIF. Mohammad Qasem var en av många duktiga i Venalaget. 

Theo Zeylon Thoresson, Vimmerby

Bra, bättre, bäst. Det är ungefär så vi kan beskriva unge Theos insats från matchens början till slutdelen. När många andra spelare blev alltmer tagna och trötta av värmen, bara fortsatte den 16-årige högerbacken att springa – upp och ner. 

MITTFÄLTARE

Vinicius Rodrigues, Kisa

Var tillbaka i KBK. Då blev det seger. Den tekniske och snabbe brassen kom in med energi och skicklighet. Gjorde ett mål och låg bakom ytterligare två. 

Mikael Hammarqvist, Södra Vi

Var Södra Vi:s nav på mitten i den här matchen. Överglänste alla andra spelare på planen. Han gjorde det inte med att spela spektakulärt på något sätt, utan med hårt jobb och med stor passion visade han vägen. Vek inte en tum i duellspelet. 

Sebastian Strömbom, Hultsfred

Hultsfred vann hemma på Knektavallen och Sebastian Strömbom var en av lagets bästa. Det var alltså ungefär som vanligt. Hyllades av sin tränare efter vinsten mot Höreda: "Sebastian gjorde ett jättejobb på mitten. Som alltid". 

Filip Davidsson, HM IS

Slet hårt på mittfältet i viktiga mötet mot Storebro och gjorde det bra. Var den ende som fick beröm av tränaren Andreas Stejdahl efter matchen. 

ANFALLARE

Rasmus Bexell, Gullringen

Var på hugget och skapade stor oreda i Vista. "Ralle" gjorde inget mål, men visade klass i spelet. 

Isack Thuresson, Djursdala

Var på väg att rädda en poäng för Djursdala borta mot Stjärnan med två mål, men DSK föll snöpligt. Thuresson visade dock att formen är på gång.

Daniel Abenius Storebro IF
Daniel Abenius Storebro IF
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!