Elmander: "Be om ursäkt – eller avgå"

Be om ursäkt – eller avgå. Det är Johan Elmanders syn på förbundskapten Janne Anderssons raseriutbrott under tv-intervjun efter EM-kvalmötet med Azerbajdzjan. –Det finns inget annat, säger den tidigare landslagsanfallaren och numera expert för Radiosporten.

Förbundskapten Janne Andersson ilsknade till efter EM-kvalsegern och hamnade i en het ordväxling med Viaplays expert Bojan Djordjic.

Förbundskapten Janne Andersson ilsknade till efter EM-kvalsegern och hamnade i en het ordväxling med Viaplays expert Bojan Djordjic.

Foto: Fredrik Sandberg/TT

Fotboll2023-03-28 11:41

Sveriges 5–0-seger mot Azerbajdzjan på Friends arena hamnade snabbt i skuggan.

Rampljuset riktades i stället mot förbundskapten Janne Andersson, som ilsknade till under en tv-intervju i Viaplays studio och hamnade i en het ordväxling med experten Bojan Djordjic

För Johan Elmander, tidigare landslagsanfallaren och numera expert för Radiosporten, finns det bara en lösning på Anderssons raseriutbrott som slutade med att han lämnade intervjun.

– Janne måste be om ursäkt till Bojan. De måste sätta sig ner och lösa det här, säger han till Radiosporten.

– Om han inte gör det tycker jag att han ska avgå. Som förbundskapten och få ett sånt raseriutbrott, det får inte hända helt enkelt. Då kanske han inte är rätt man på rätt plats.

Svenska fotbollförbundet och Viaplay ska enligt förbundets presschef Petra Thorén inlett en dialog om situationen.

Viaplays presschef Fredrik Johansson:

"Vi har en pågående dialog med fotbollsförbundet, och den behöver vi ha och hålla mellan oss. Vi har ett stort förtroende för Bojan och är stolta över våra experters samlade erfarenhet och kunnande", skriver han i ett meddelande till Expressen.

TT har sökt Petra Thorén. I en chattkanal för medier som bevakar landslaget skriver hon: "Vi är medvetna om att ni är flera som söker oss. Vi planerar för en pressaktivitet".

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!