Sportslig och ekonomisk succé för Vimmerby IF

Succé. Både sportsligt och ekonomiskt. Så summerades 2022 på Vimmerby IF:s årsmöte på onsdagen. "Återstarten av Bullerby Cup var den absoluta höjdpunkten", säger klubbens ordförande Stefan Bragsjö.

Vimmerby IF summerade ett framgångsrikt 2022 på klubbens årsmöte. Bullerby Cup lade grunden för ett starkt ekonomiskt resultat och sportsligt blev det också succé. Ordföranden Stefan Bragsjö hade inte mycket att klaga på.

Vimmerby IF summerade ett framgångsrikt 2022 på klubbens årsmöte. Bullerby Cup lade grunden för ett starkt ekonomiskt resultat och sportsligt blev det också succé. Ordföranden Stefan Bragsjö hade inte mycket att klaga på.

Foto: Magnus Strömsten

Fotboll2023-02-23 11:15

Efter två år präglade av pandemin kunde Vimmerby IF återgå till ett mer normalt verksamhetsår 2022. När det summerades på årsmötet fanns mycket att glädjas åt.

– Att vi kunde arrangera Bullerby Cup igen utgör en förutsättning för hela klubbens verksamhet. Att vi lyckades toppa det med sportsliga framgångar för våra representationslag och har en väldigt välmående ungdomsverksamhet gör att det helt enkelt inte finns mycket att klaga på, säger Stefan Bragsjö.

Rent ekonomiskt innebar det ett plusresultat på 613 000 kronor för klubben. Det betyder att Vimmerby IF:s egna kapital ökade till 3,6 miljoner kronor.

Att Bullerby Cup är en förutsättning för att klubben har en så pass god ekonomisk situation är ett faktum. Under 2022 uppgick klubbens intäkter från arrangemanget till nästan fyra miljoner kronor. Kostnaderna låg på 1,3 miljoner.

– Efter två år utan Bullerby Cup har vi lärt oss att vi inte kan ta de pengarna för givet. Det fanns en viss oro över om intresset för Bullerby Cup skulle bestå, men den visade sig vara obefogat. Att vi gör ett så pass bra ekonomiskt resultat är något som hela klubben ska vara glada och stolta över. Bakom detta ligger ett hårt jobb av alla de 600 funktionärer som ställt upp ideellt inte minst under Bullerby Cup. Jag vill rikta ett stort tack till dem.

Under 2022 lyckades Vimmerby IF representationslag väldigt väl sportsligt också. Damlaget kom tvåa i sin serie under en säsong med väldigt tuffa förutsättningar och säkrade sin plats i division 2. Herrlaget tog hem seriesegern i fyran och säkrade spel i division 3.

– Klubben har haft som mål att ha båda lagen i spel på förbundsserienivå och nu är vi där. Det är viktigt att vi är på en sådan nivå för att ha en bra miljö för våra spelare att utvecklas i. 

Inför 2023 har klubben för avsikt att fortsätta satsa på sin kärnverksamhet fotbollen. Där är tydliggörande av föreningens verksamhetsmodell en viktig punkt.

– Varje år börjar 50 killar och tjejer i förskoleålder att spela fotboll med oss. Vi vill att alla ska få spela så mycket fotboll som möjligt, så bra som möjligt och så länge som möjligt. Alla kan förstås inte bli A-lagsspelare i slutänden, men huvudsaken är att alla får möjligheten till ett livslångt idrottande i någon form, säger VIF:s verksamhetsansvarige David Lindgren.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!