Ekdal och Nilsson saknas på träning: "Sliten"

Albin Ekdal och Joakim Nilsson saknades på planen och tränade på egen hand när landslaget fortsatte uppladdningen mot VM-kvalavgörandet. –Jag är lite sliten, säger Nilsson.

Joakim Nilsson känner sig sliten och avstod att träna med landslaget.

Joakim Nilsson känner sig sliten och avstod att träna med landslaget.

Foto: Fredrik Sandberg/TT

Fotboll2022-03-27 12:01

Med två dagar kvar till den avgörande playoffmatchen mot Polen om en VM-plats var det två svenskar som saknas på den kollektiva träningen på Friends arena.

Albin Ekdal och Joakim Nilsson tränade individuellt i gymmet i stället.

– Inför den här samlingen hade jag tre hela (tränings-) pass på grund av att jag var coronapositiv. Och så 120 minuter på det, så jag är lite sliten, säger Joakim Nilsson och fortsätter:

– Så vi kom överens som att vila för mig i dag var det bästa alternativet.

Men matchen ska inte vara i fara för Bielefeldbacken om han blir uttagen.

– Kroppen känns bättre och bättre. Jag har varit borta en längre tid, så jag behöver längre tid för att återhämta kroppen. Men det ska nog gå vägen.

Albin Ekdal har en känd skadeproblematik och klev av matchen mot Tjecken i torsdag efter 72 minuters spel.

– Han har haft problem ett längre tag med en skada, den var påmind lite i går och då kunde han inte göra sig själv rättvis. Ni som har följt Albin Ekdal vet att han är fantastiskt skicklig på att komma tillbaka, jag har en stark tro att han ska vara helt fit for fight mot Polen, sade assisterande förbundskapten Peter Wettergren i fredags.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om