Einarsson inför VIF-matchen: "Man får inte förlora"

På förhand var de ett lag som tippades i de nedre delarna av division 4-tabellen. Efter en urstark inledning har Myresjö/Vetlanda FK nu prickat formen, precis som onsdagens motståndare Vimmerby IF. "Myresjö/Vetlanda ska vara bäst i stan", säger tränaren Jerker Einarsson.

Jerker Einarsson, som tidigare tränat Hultsfreds FK, är redo för match mot Vimmerby IF med sitt Myresjö/Vetlanda.

Jerker Einarsson, som tidigare tränat Hultsfreds FK, är redo för match mot Vimmerby IF med sitt Myresjö/Vetlanda.

Foto: Arkivbild

Fotboll2020-08-18 12:01

Det fanns några frågetecken kring Myresjö/Vetlanda FK inför den här säsongen i division 4, efter att man åkt på några tunga spelartapp. Men på de två inledande matcherna har laget tagit sex poäng, gjort elva mål, släppt in två och visat att man kanske blir att räkna med i toppen i år.

– Vi har börjat bra, helt klart, konstaterar tränaren Jerker Einarsson.

Nästa hinder? Ett Vimmerby IF i storform på hemmaplan.

– Det blir tufft eftersom Vimmerby också börjat bra och är ett topptippat lag. Det är ett offensivt lag och har egentligen alla bitar jag tycker ett bra lag ska ha, med rutin blandat med unga killar som vill framåt, säger Einarsson.

Hur tror du att matchbilden kommer se ut?

– Jag tror nog Vimmerby vill styra lite mer, speciellt med tanke på att de nu får tre poängs avdrag och i princip då redan åkt på en förlust. Man får inte förlora så många matcher. Men vi har en plan för hur vi ska ta oss an matchen.

Einarssons lag har den senaste tiden förstärkt offensiven och plockat in två nya namn: Petar Veličković och Hussein Dipo Ikolonga. Den förstnämnde gjorde tre mål i 8–1-segern mot Ölmstad senast, och Ikolonga har även han levererat med tre mål på de tre senaste matcherna.

– Petar var redan med på försäsongen men var tvungen att åka hem (till Serbien) när allt det här med coronaviruset kom. Han behövde förnya sitt pass. Hussein har bott i Göteborg men har flyttat till Småland nu och han knackade faktiskt på dörren och frågade om han fick komma och spela med oss. Där hade vi lite flyt, säger MVFK-tränaren.

I Vetlanda-trakten är det annars – precis som i vår trakt – mycket snack kring lokalfotbollen. Det pågår en ständig kamp mellan Myresjö/Vetlanda, Hvetlanda GIF och Stensjöns IF om vilka som ska bli bäst i trakten.

– GIF har börjat bra men de tror oftast att de är världsmästare så fort de vunnit två-tre matcher i rad. Sedan har ju de inte samma hektiska spelschema som vi andra, vilket kanske var smart av dem att göra så. Vår 8–1-seger senast mot Ölmstad kom lite i skymundan eftersom GIF vann med 7–0 mot Stensjön och folk på jobbet pratar alltid lite mer om GIF. Men vi vill vara med där uppe och jag tycker personligen att Myresjö/Vetlanda ska vara bäst i stan, det hade varit tråkigt om GIF blev det, säger Einarsson.

Vi är på plats och direktrapporterar från onsdagens match mellan Myresjö/Vetlanda och Vimmerby IF. Följ matchen på www.vimmerbytidning.se med start klockan 18:30. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!