Efter tvĂ„ bottennapp – klar förbĂ€ttring av HFK

Visst, det blev ingen seger mot IFK Oskarshamn heller. Men det var helt klart en förbĂ€ttring som Hultsfreds FK-trĂ€naren Anders Larsson fick se. "I första halvlek gör vi det riktigt bra", sĂ€ger han efter 5–2-förlusten.

Yassin Jalil Kader gjorde mÄl för HFK.

Yassin Jalil Kader gjorde mÄl för HFK.

Foto: Jens Lidesjö

Fotboll2024-03-29 14:31

Faktum Ă€r att det var HFK som hade ledningen med 2–0 efter cirka 25 minuter spel, efter mĂ„l av Jomah Abo Kersh och Yassin Jalil Kader. 

NĂ„gra minuter senare kom en reducering frĂ„n hemmalaget Oskarshamn, men 2–1 till HFK i pausvilan.

– Efter tvĂ„ bedrövliga insatser tycker jag att vi gör en riktigt bra första halvlek. DĂ€r ser man mer av det vi trĂ€nat pĂ„, sĂ€ger Anders Larsson.

Ledningen höll i sig fram till 63:e minuten, dĂ„ 2–2 kom. 

– Inledningen av andra halvlek Ă€r okej. Men vi möter ett lag som Ă€r tunga och stora. Sen gör vi lite byten för att alla ska fĂ„ speltid, samtidigt som vi Ă€r lite trötta.  

Olyckligt nog för HFK kom sen tre obesvarade mĂ„l frĂ„n Oskarshamn, och HFK fick se sig besegrade med 5–2. 

– Sista kvarten Ă€r det helt tomt i tanken. Hade det varit en seriematch hade vi spelat mer efter resultat och kanske inte Ă€ndrat om sĂ„ mycket. Nu fick vi istĂ€llet chansen att ge flera speltid och kĂ€nna pĂ„ det. Det Ă€r som sagt inte resultatet jag vill se just nu, utan mer hur vi agerar och relationerna pĂ„ planen.

Nu Àr det drygt tvÄ veckor kvar till seriepremiÀr. DÀremellan har Hultsfred en trÀningsmatch mot IF Eksjö Fotboll. Med tanke pÄ alla förÀndringar pÄ spelarfronten finns det mycket kvar att jobba pÄ.

– Vi kommer inte vara fĂ€rdiga tills dess, frĂ„gan Ă€r om vi blir det pĂ„ hela sĂ€songen. Det kommer bli en lĂ€rorik sĂ€song för mĂ„nga av spelarna.

Som vanligt var Charlie Olsson bra för HFK.

SĂ„ jobbar vi med nyheter  LĂ€s mer hĂ€r!