Efter tunga tappen – här är tränarens tankar

Storebro IF har drabbats av flera tunga tapp inför fotbollssäsongen 2023 och ser ut att ställa ett ungt lag på banan i division 5. Sporten tog ett snack med tränaren Peter Magnusson och ställde sex frågor till honom.

Storebro IF genomgår en generationsväxling och ser ut att komma till spel med ett ungt lag 2023.

Storebro IF genomgår en generationsväxling och ser ut att komma till spel med ett ungt lag 2023.

Foto: Magnus Strömsten

Fotboll2023-02-15 12:00

Marcus Skoog, Arbnor Mataj, Anton Palmér, Theo Eklund och Jimmi Wickström är några av era tyngsta spelartapp. Hur känner du kring det?

– Det är tunga tapp och vi står inför en slags generationsväxling. Vi har fått in många duktiga ungdomar och har också några mer rutinerade som får ta mer ansvar. Men jag ser det som en härlig utmaning att försöka få till en struktur i vårt spel.

Vilka av nyförvärven sticker ut?

– Givetvis sticker Dzenan (Hrnic, från Djursdala SK) ut med sin erfarenhet och rutin från spel i en högre division. Han är ett meriterat nyförvärv och får också dra ett tungt lass kommande säsong. Sen har vi fått in unga killar så som Mahmoud (Moustafa), Erik Jigsved och Richard (Quimbay) från Vimmerby IF, tillsammans med "Emmy" (Emmanuel Mungutu) från Gullringen. De visar alla framfötterna och en vilja att vara med och tampas. Förhoppningsvis kan vi knyta till oss ytterligare ett par namn innan säsongen drar igång.

Är det någon specifik position ni är ute efter att förstärka på?

– Nej, utan det handlar mer om att få en ökad konkurrenssituation i truppen. Vår trupp är inte så stor nu.

Vilka av de mer rutinerade spelarna hoppas du kliver fram?

– Det blir ju de gamla rävarna, haha. Målvakten Fredrik Ströberg får en viktig roll på alla sätt. Sen måste jag säga att Daniel Abenius (mittfältare) ser riktigt pigg ut nu. Jag hoppas att han kan vara med mer i år, för då kan han bli en nyckelspelare för oss.

Vad kan vi förvänta oss av Storebro IF 2023?

– Vi vill vara med och tävla i varje match vi spelar. Sen har vi inte satt upp någon målsättning än. Det blir som sagt en härlig utmaning att försöka få ihop det.

Division 5-serien ser ut att bli stark. Vilka lag ser du som favoriter på förhand?

– Det är många lag som sticker ut med sina värvningar. Storfavoriter får bli Södra Vi IF och IFK Tuna. Med tanke på hur de värvat måste de ha som mål att hålla sig i toppen. IFK Västervik och Djursdala blir nog också att räkna med, precis som nykomlingarna Ruda och Fagerhult. Det kommer bli tufft och jämnt. 

Storebro inleder träningsmatchandet den 25 februari, mot Djursdala SK. Därefter väntar spel i Toyota Cup, där laget ställs mot IF Hebe, Frödinge/Brantestad SK och HM IS i gruppen. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!