Seger i toppmötet för IFK Tuna: "Det känns jätteskönt"

IFK Tuna vann toppmötet mot Tjust med 2-1 och är tillbaka på vinnarspåret efter två tunga förluster. Tre poäng gör att chansen till kvalspel till division 4 ser allt ljusare ut. "Det känns fantastiskt", säger Mattias Gustavsson.

Victor Gustavsson, IFK Tuna

Victor Gustavsson, IFK Tuna

Foto: Magnus Strömsten

Fotboll2023-09-23 18:29

IFK Tuna lyckades repa sig efter storförlusterna mot IFK Västervik och Ruda. En bra start på den första halvleken gjorde att man kunde både göra 1-0 och 2-0 i toppmötet hemma mot Tjust efter tidigt mål av Eddie Lundin och sedan Anton Carlsson. Gästerna fick in en reducering men närmare skulle Tjust inte komma.

– Vi spelar jättebra i första och vi håller ihop det bra, säger Tunatränaren Mattias Gustavsson.

När andra halvleken skulle börja kom ett åskväder som tvingades bryta matchen i några minuter. När det var dags för spel igen kunde IFK Tuna kontrollera hem alla tre poäng. 

Hur känns det att vara tillbaka på vinnarspåret?

– Det är jätteskönt och det var en viktig seger för oss. Nu är vi med i racet igen och det gäller att göra jobbet nu. Det gjorde vi i dag mot Tjust och detta var ett fall framåt för oss. Vi fyllde på och täckte upp för varandra. Hela laget ska ha en eloge. Vi sliter på och gör det bra. Det känns fantastiskt och det var en efterlängtad seger.

Viktor Gustavsson får lite extra lovord av sin tränare efter 2-1 i toppmötet mot Tjust.

– Han gör en supermatch och är överallt. 

För IFK Tuna väntar det två lokala derbyn i säsongsavslutningen. Först mot Djursdala nästa helg på hemmaplan och sedan mot Södra Vi borta. Man har fem poäng tillgodo ner till Tjust som ligger under kvalstrecket. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!