Hård kamp om platserna inför toppmötet

Tre raka segrar. Kan det bli fjärde raka för Gullringen när de ställs mot antagonisten Tranås FF hemma på onsdagskvällen? "Det blir en rejäl värdemätare för oss", säger spelande tränaren Ola Lindblom.

Melker Johansson är tillbaka i Gullringen mot Tranås.

Melker Johansson är tillbaka i Gullringen mot Tranås.

Foto: Magnus Strömsten

Fotboll2023-05-16 12:54

Gullringen har onekligen fått en pangstart på säsongen. Den tredje raka triumfen mot Tenhult borta kom trots att laget inte presterade på topp.

– Vi gjorde en bra första halvlek och var stabila bakåt hela matchen. Det var starkt gjort med tanke på att vi fick rotera runt en hel del i truppen. Många spelare sprang sig trötta på konstgräset och dessutom var det riktigt varmt den dagen. Det var ändå ett styrkebesked av oss att lyckas få med oss tre poäng.

Senast var Jesper Wärnehall och Sebastian Svartz tillbaka från start efter problem med skador och sjukdomar i upptakten av serien.

– De kom in och gjorde mycket nytta. Wärnehall fick spela på en ovan position som vänsterytter, men det föll väl ut.

Till onsdagens match mot tippade toppkonkurrenten Tranås är flera spelare tillbaka i truppen.

– Melker Johansson och Axel Hoppe Adolfsén missade senaste matchen på grund av studentbal. Även Arbnor Mataj och Herman Lynbech är tillgängliga fullt ut nu. Däremot är Martin Höglind Stridell avstängd efter utvisningen senast. Vi kommer få möblera om en del i laget, men det är hård konkurrens om platserna så det är positivt.

Onsdagens motståndare Tranås har tre raka segrar efter en tveksam inledning.

– Det brukar bli jämna och roliga matcher mot dem. Tranås har en förmåga att göra lite plumpar ibland, men verkar vara tillbaka på rätt spår. Det ska bli kul att möta dem i en kvällsmatch mitt i veckan.

Fotnot: Sporten liverapporterar från matchen med start 18.50 på onsdagen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!