Efter rond ett: "Jag är väldigt imponerad"

0–2. Är det kört nu? Inte om du frågar ÅFF:s lagkapten – som kanske är tillbaka på söndag. "Att göra fler än två mål mot dem är inte alls omöjligt", säger Daniel Rambin.

Så här vill ÅFF-fansen se Daniel Rambin - på planen. Det är inte omöjligt att han kan vara tillbaka inför returmötet mot Frölunda på söndag, som vi sänder på sajten.

Så här vill ÅFF-fansen se Daniel Rambin - på planen. Det är inte omöjligt att han kan vara tillbaka inför returmötet mot Frölunda på söndag, som vi sänder på sajten.

Foto: Arkivbilder: Bildbyrån

Fotboll2020-12-05 09:00

Att se lagkaptenen Daniel Rambin på bänken hör inte till vanligheterna. Men där tvingades han sitta och se på när hans lag spelade säsongens dittills viktigaste match. En match, rond i ett i kvalet, som Västra Frölunda vann med 2–0.

Känslan var jobbig, säger han.

– Det var lite nytt att sitta vid sidan av. Jag visste att jag inte skulle spela mer än några minuter om det behövdes. Hälsan går före och alla läkare säger samma sak. Man ska inte påverka hjärta och kropp så kort tid efter att ha varit coronasjuk. 

Vad säger du om er insats?
– Jag är väldigt imponerad. Jag tycker att alla som fick spela gjorde ett jättebra jobb. Några hade inte ens suttit på bänken i A-lagssammanhang tidigare. De kom in och gjorde ett bra jobb och krigade. Det var kul att se.

Ja, ÅFF:s spel på planen var riktigt bra med tanke på den otroligt stökiga uppladdningen inför kvalmatchen. Sjukdomsbilden i truppen, skador, avstängningar och ovisshet. 

Det har varit tuffa veckor för ÅFF.

– Mentalt har det blivit svårt när matchen blivit uppskjuten flera gånger. Läget nu var ju inte mer annorlunda än när det blev uppskjutet första gången, så det var rörigt och man visste inte vad man skulle förvänta sig.

Att matchen spelades trots allt, kan det ha gett er en extra tändvätska?

– Man kände en irritation i gruppen. Vi var frustrerade över hur det här har hanterats. Jag själv och några jag pratade med kände att man ville ut och visa alla och kriga. Det kändes som att många som spelade aldrig har löpt så mycket som i går. Det är bra gjort med tanke på att några bara kunnat träna en eller två veckor efter att ha varit sjuka. Det var mycket vilja där ute. 

På söndag går rond två, som vi så klart sänder på sajten (start 14.00). 

ÅFF behöver göra mål. Och det är något de har gjort på Kopparvallen den här säsongen. På sju hemmamatcher har det blivit 21 stycken. Tre i snitt per match alltså.

– Vi kan absolut vinna den här matchen och vi kan absolut göra fler än två mål, det har vi visat den här säsongen. Vi ska gå ut och kriga lika hårt som senast.

Spelar du på söndag?

– Jag känner mig bra. Jag har inte riktigt kommit upp i min fysiska förmåga men jag känner min kropp väl och jag vill absolut spela. Jag känner mig tillgänglig men sedan är det upp till läkarna och tränarna, säger Rambin.

På söndag väntar ÅFF:s sista strid för säsongen.

Karta: Kopparvallen
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!