Efter kritiken – ber fansen om ursäkt

De svenska supportrarna är väldigt besvikna över att fotbollslandslaget inte tackade dem efter Georgien-matchen. –Det måste vi förbättra, säger Alexander Isak.

Svenska supportrar i Batumi i Georgien.

Svenska supportrar i Batumi i Georgien.

Foto: Jonas Ekströmer/TT

Fotboll2021-11-12 11:20

I besvikelsen över förlusten i VM-kvalet mot Georgien (0–2) gick aldrig landslagsspelarna bort till de svenska supportrarna och tackade för stödet, vilket supportergruppen Gula Väggen var besviken på.

”Vi vinner och förlorar tillsammans. Men ge oss tillresta supportrar åtminstone en liten applåd när vi har tagit oss 3 500 km hemifrån...”, skriver Gula Väggen på svenska landslagets Instagram.

Den assisterande förbundskaptenen Peter Wettergren ber fansen om ursäkt:

– Där måste vi förbättra oss, jag är den förste att be om ursäkt. Vi gjorde det inte tillräckligt bra, säger han.

Alexander Isak förklarar varför de inte tackade supportrarna:

– Jag var så otroligt besviken och funderade inte så mycket. Men det är klart att vi ska tacka supportrarna som rest så långt, det har de rätt i, det måste vi förbättra. Vi uttryckte tacksamhet för dem som kom till hotellet. Vi är så tacksamma för dem som följer oss på bortaplan, säger Isak.

Även Albin Ekdal, som inte spelade matchen eftersom han var avstängd, säger att det är viktigt att tacka supportrarna.

– Det är dåligt och vi måste skärpa oss. Men jag vet också hur mycket besvikelsen kan göra efter en sån här match, man vill bara gå in i omklädningsrummet och deppa och gömma sig, säger Ekdal.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!