Efter kaoset – Hegerberg saknas i norska truppen

Ett VM som inte nådde förväntningarna, en vikarierande förbundskapten och en skadad storstjärna. Norge ska ladda om efter sommarens världsmästerskap i fotboll – utan Ada Hegerberg, 28. –Hon har en belastningsskada, säger den tillfällige förbundskaptenen Leif Gunnar Smerud.

Norges Caroline Graham Hansen (höger) och Ada Hegerberg (vänster). Arkivbild

Norges Caroline Graham Hansen (höger) och Ada Hegerberg (vänster). Arkivbild

Foto: Lise Åserud/NTB/TT

Fotboll2023-09-13 11:05

I VM i Australien och Nya Zeeland skakades Norge av interna konflikter.

Barcelonastjärnan Caroline Graham Hansen gick ut och öppet kritiserade förbundskaptenen Hege Riise efter att ha blivit petad i en VM-match.

Det blev respass i åttondelsfinalen och för drygt två veckor sedan meddelade förbundet att Riise avgår som förbundskapten – och i stället tog man in Leif Gunnar Smerud som ska vikariera året ut.

Nu har Smerud tagit ut truppen till Nations League-gruppspelet som drar i gång nästa vecka, och där saknas anfallsstjärnan Ada Hegerberg.

– Jag snackade med Ada i går och hon sliter med en belastningsskada. Det är en skada som stoppade henne från spel i supercupen nyligen. Hon var ledsen över att inte kunna bidra, för hon är väldigt motiverad, säger Smerud.

Leif Gunnar Smerud, senast tränare för Norges U21-landslag för herrar, är den tredje förbundskaptenen att leda damlandslaget på 14 månader efter svensken Martin Sjögren och Hege Riise.

Norge möter Österrike hemma den 22 september och Portugal borta fyra dagar senare.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om