Skadekrisen förvärras: "Inte mer i år"

Skadekrisen för Vimmerby IF förvärras. Både på kort och lång sikt. "Ilhan Jejna har fått beskedet att hans knäskada är värre än befarat och han måste opereras. Därmed räknar jag inte med mer spel för honom i år", säger VIF-tränaren Patrik Gunnarsson.

Ilhan Jejnas knäskada var värre än befarat så han ser ut att missa resten av säsongen. Dessutom är Rickard Thuresson och Joakim Storm tveksamma till spel för VIF i helgen mot Eneby.

Ilhan Jejnas knäskada var värre än befarat så han ser ut att missa resten av säsongen. Dessutom är Rickard Thuresson och Joakim Storm tveksamma till spel för VIF i helgen mot Eneby.

Foto: Magnus Strömsten

Fotboll2023-05-10 14:35

Ilhan Jejnas säsong med Vimmerby IF blev inte särskilt lång. Han klev av efter en kvarts spel i premiären hemma mot Eneby för en månad sedan. Nu står det klart att säsongen sannolikt är över för hans del.

– Efter att ha kollat upp knäskadan ordentligt fick Ilhan beskedet att det kommer krävas operation av knät. Det är korsbandet som är skadat och då är det inte så svårt att räkna ut att han inte kan spela mer i år. Det är förstås väldigt tråkigt.

undefined
Ilhan Jejna har sannolikt spelat färdigt för säsongen.

För ett par veckor sedan tog VIF in Tomislav Jakesevic som en temporär ersättare. 

– Vi ska ta en diskussion med Tomislav i veckan och se om det går att hitta en mer långvarig lösning för hans del.

I söndags vann Vimmerby derbyt borta mot Kisa med 3–1. Nya problem med skador uppstod och en avstängning för Karlo Goranci som blev utvisad.

– Både Joakim Storm och Rickard Thuresson har förmodligen bristningar i baksida lår. De får väldigt svårt att bli spelklara till helgen och jag räknar inte med dem i nuläget.

undefined
Rickard Thuresson

Det innebär att det kommer bli en hel del ändringar i laget till hemmamatchen mot Eneby på söndag.

– Läget är verkligen ansträngt nu. Jag visste att truppen var lite tunn inför säsongen, men nu har vi haft maximal otur med skador. Vi har flera unga förmågor som gjort det bra när de fått chansen tidigare. Vi får plocka in dem igen.

Sedan tidigare är också Jacob Johansson skadad.

Joakim Storm
Joakim Storm
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!