Nykomlingen Lojal vill rusta upp i femman

SK Lojal kommer att spela i division 5 nästa säsong efter ha tagit hem seriesegern i sexan i höst. Nu kan man förstärka nästa års trupp med två tunga nyförvärv från division 3. VIF-duon Vladimir Radak och Ahmed Tarabeih ryktas vara på väg till klubben. "Det hade betytt jättemycket för oss", säger Lojals huvudtränare Viktor Gimolli.

Ahmed Tarabeih och Vladimir Radak från Vimmerby IF är aktuella för SK Lojal.

Ahmed Tarabeih och Vladimir Radak från Vimmerby IF är aktuella för SK Lojal.

Foto: Magnus Strömsten

Fotboll2023-10-17 05:00

Både Vladimir Radak och Ahmed Tarabeih har ett förflutet i SK Lojal och huvudtränaren Viktor Gimolli kan bekräfta att duon har varit sugna på en comeback i klubben om man skulle lyckas säkra spel i division 5 nästa säsong.

SK Lojal gjorde jobbet och nu hoppas lokala gänget att både Radak och Tarabeih kommer att spela i den rödsvarta tröjan 2024.

– Nu ligger bollen hos dem och de vet vart vi står. Självklart är vi intresserade. De två skulle göra oss väldigt starka. Jag hoppas verkligen att de väljer att spela för oss. De är inga dåliga fotbollsspelare, säger Viktor Gimolli.

Tränaren vill att hans Lojal ska vara ett lag att räkna med – redan som nykomlingar.

– Vi vet att det är en stor skillnad mellan division 5 och division 6. Jag tycker att vi har ett bra lag och får vi behålla stora delar av truppen, och alla är friska, tycker jag att vi ska vara med och utmana i toppen. Men det går inte bara att snacka. Vi måste också leverera.

Han kan inte meddela några fler nyheter på spelarsidan i nuläget. Något som är klart är att det kommer bli han och Björn Johnsson som kommer fortsätta att leda laget även nästa säsong. 

– Vi är jättetaggade och det känns spännande.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!