Duellen: Vi tar ut de bästa VIF-lagen

Vilka spelare har varit mest framträdande i Vimmerby IF under det framgångsrika 2010-talet? Vi tog ut varsitt lag, där vi inte fick välja samma spelare. Lotten gjorde att Torbjörn Allvin fick börja...

Vimmerby hade ett mycket framgångsrikt decennium. På bilden ses flera av spelarna som vi tog ut i våra drömlag, bland annat Thomas Borg, Karlo Goranci, Simon Alexandersson och Sebasthian Svensson.

Vimmerby hade ett mycket framgångsrikt decennium. På bilden ses flera av spelarna som vi tog ut i våra drömlag, bland annat Thomas Borg, Karlo Goranci, Simon Alexandersson och Sebasthian Svensson.

Foto: Magnus Strömsten

Fotboll2020-04-17 20:30

TORBJÖRN ALLVIN (Simon Alexandersson): Gott. Skönt att jag får välja först. Här gäller det att vara strategisk eftersom reglerna är tydliga. Vi väljer spelare varannan gång. Jag har två huvudkandidater som förstaval: en härförare bakåt och en målspruta framåt. Som offensivt lagd, blir det Simon Alexandersson. När jag såg honom lira första gången kände jag bara...wow. Det här är något extra. Och ja, det var han också. Vetlandakillen visade det med eftertryck i Vimmerby IF och senare i flera elitklubbar. Nordin och jag var faktiskt på plats när Alexandersson gjorde sitt första allsvenska mål när AFC Eskilstuna mötte Östersund. I år ska han spela i Öster. Han är en forward som närmast är komplett.

MICHAEL NORDIN (Jimmy Svensson): Jag borde ta Johan Lundin, men… mitt första val blir Jimmy Svensson. Jag vill säkra upp honom direkt. Den elegante yttermittfältaren hade ett enormt driv med bollen vid fötterna och kunde dominera sin kant i division 2. 

ALLVIN (Johan Lundin): Va, jag är närmast chockad! Jag var övertygad om att Nordin skulle ta backgiganten och vinnarskallen Johan Lundin som etta. Icke. Nu får jag med honom i mitt lag. Här och nu är det läge för ett vårskrik av ren och pur glädje: "AHHHIHHAA...". Mittbacken är en ikon i VIF. En spelare att hålla i handen när det blåser.

NORDIN (Ola Lindblom): Varsågod. Jag bjuder på den. Istället satsar jag på Ola Lindblom som förste mittback. Inte så pjåkigt det heller. Med sin spelintelligens och fina vänsterfot var han en av Vimmerbys absolut viktigaste spelare, innan han bytte till Gullringen. Liksom Jimmy Svensson kunde/borde han ha spelat högre upp.

ALLVIN (Emil Herge): Pang på. Det är lika bra att säkra upp mittbackspositionerna. Lundin och Herge var en perfekt kombo i början av 2010-talet, då Vimmerby gjorde sensation och bland annat kom tvåa i division 2. Herge var ÅFF-produkten, som tillförde en ny dimension till VIF. Lugn, trygg och med en enorm känsla i uppspelsfasen med sin vänsterfot.

NORDIN (Karlo Goranci): En personlig favorit. Bolltrollaren från Vetlanda kom till Vimmerby 2014, tillsammans med Simon Alexandersson, och gjorde ett starkt avtryck direkt. Han kunde göra det oväntade och blir perfekt som forward i mitt lag. Spelar numera i Hvetlanda – ett av Vimmerbys motståndarlag i fyran.

ALLVIN (Jimmi Wickström): Wickström eller Thuresson? Thuresson eller Wickström? Ole-dole-doff...Wickström. Svårt val. Båda har gett ett enormt avtryck i gulsvart. Synd att inte Jimmi fick testa på spel högre upp. Han var aktuell både i Norrköping och Åtvid. Precis som Alexandersson, en forward som hade (har) det mesta: Snabb, bra på huvudet, löpstark, hög arbetskapacitet och ett ständigt hot framåt. 

NORDIN (Johan Carlsson): Eftersom jag planerar att ha ett offensivt balanserat lag gäller det att ha en stabil ledare på mitten. Valet: Johan "JC" Carlsson. Med sin inställning, tuffa spelstil och fruktade skott var han ovärderlig för VIF när laget var som bäst.

ALLVIN (Ted Åström Åberg): Det fortsätter att gå klockrent för mig. Nu fick jag också med Åström Åberg. Användbar på många positioner och lika bra överallt. I mitt lag är han ytterback. Har så många kvaliteteter att han skulle kunna spela på division ett-nivå. Måste vara en mardröm att möta med sin snabbhet, aggressivitet och sitt tuffa närkampsspel.

NORDIN (Abdulrhman Kharma): Värvades från Fågelfors 2017 – och var ett fynd. Klarade av steget från division 4 till division 2 på ett imponerande sätt. Kharma hade en utsökt teknik, bra skott och var en mästare på små ytor. Fotbollsmässigt är det en av Vimmerbys bästa spelare någonsin. Tyvärr skadedrabbad.

ALLVIN (Christian Simonsson): Kalla honom duracell-kanin. Kalla honom evighetsmaskin. Kalla honom energiknippe. Allt passar in på den outtröttlige mittfältskämpen. En ovärderlig spelare att ha i sitt lag och var tillsammans med "JC" motorn i VIF-maskineriet i många år.

NORDIN (Sebastian Lindström): Under åren i ÅFF rankades Sebastian Lindström lika högt som Anton Tinnerholm. Det säger en del. I VIF-tröjan hade Rimforsakillen några framgångsrika år. Stabil högerback som sällan gjorde en dålig match. Det känns tryggt att ha honom i mitt lag. Eftersom jag vet att Allvin gärna hade tagit honom känns det extra skönt…

ALLVIN (Thomas Borg): Borg är den ultimate lagspelaren personifierad. Låg högt upp på min lista. Pådrivare av rang, pappa i laget och en karaktärsspelare som det finns så få av i dagens fotboll. Det man kanske inte tänker på i sammanhanget är att Borg också hade en fantastisk teknik.

NORDIN (Simon Larsson): Det är en allround och laglojal spelare som alltid jobbar hårt i det tysta. Behärskar flera olika positioner. I mitt lag är Simon Larsson ytterback. Han har gjort två sejourer i Vimmerby på 2010-talet och är fortfarande en av lagets viktigaste spelare. 

ALLVIN (Sebasthian Svensson): "Basse" är en av de bästa ungdomsspelare jag någonsin sett i trakten. I sina bästa stunder var han också bäst i Vimmerby, som senior. Kunde trolla bort vilket motståndarförsvar som helst. Grymt snabb, med fin teknik och vasst skott. 

NORDIN (Nic Rydholm): Då har det blivit dags att välja målvakt. Nic eller Lasse? Mitt val blir Nic. Det är honom jag sett mest. Han styrde och ställde sin backlinje på ett föredömligt sätt. Blev utsedd till seriens bästa målvakt när han stod på toppen av sin karriär (2015).

ALLVIN (Jesper Lätt): Nuvarande assisterande tränaren hade många fina år i tvåan med Vimmerby IF.  Svårstoppad på sin kant och var nästan alltid ett hot offensivt. Duktig på att hitta rätt ytor och hade också ett tungt vapen med sin vänsterfot. 

NORDIN (Rickard Thuresson): Eftersom kollega Allvin spikade sin forwardsuppsättning tidigt har jag kunnat hålla på det här valet... självklart ska Thuresson vara med. Han har betytt otroligt mycket för klubben de senaste 15-16 åren. Både på och utanför planen.

ALLVIN (Mikael Larsson): Då är vänsterkanten komplett. Vapendragarna Lätt/Larsson bildar min vassa enhet. De var närmast i perfekt symbios när de turades om att växeldra offensivt och defensivt. Har nog aldrig funnits en back i klubben som löpt lika uppoffrande för laget som Mikael Larsson.

NORDIN (Alexander Jonsson): Nyförvärvet från Nässjö fick något motvilligt spela mittback i Vimmerby. Hur det gick? Riktigt bra. Han blev utsedd till lagets bästa spelare och får en plats i mitt försvar, bredvid Ola Lindblom.

ALLVIN (Lasse Gustavsson): Nordin valde Nic. Jag tar Lasse. Två fantastiskt skickliga målvakter och enligt mig, lika bra. Lasse spelade en stor roll när VIF avancerade från Elitfyran till topplag i tvåan. 

NORDIN (Markus Ahl): Det har blivit dags att spika laget. Hm, ett svårt val. Det finns flera duktiga mittfältare kvar. På bekostnad av bland andra Oskar Stejdahl, Oskar Eriksson och Amel Komina väljer jag Markus Ahl. Han har blivit en kulturbärare i VIF och förtjänar en plats med sin uppoffrande spelstil.

Emil Herge och Johan Lundin bildade en hyperstark mittbacksduo i Vimmerby. I bakgrunden ses också duktige backen Sebastian Lindström i en cupmatch mot Kalmar FF.
Emil Herge och Johan Lundin bildade en hyperstark mittbacksduo i Vimmerby. I bakgrunden ses också duktige backen Sebastian Lindström i en cupmatch mot Kalmar FF.
Våra drömlag

Torbjörn Allvin (4-4-2): Lasse Gustavsson – Ted Åström Åberg, Johan Lundin, Emil Herge, Mikael Larsson – Sebasthian Svensson, Christian Simonsson, Thomas Borg, Jesper Lätt – Simon Alexandersson, Jimmi Wickström.

Michael Nordin: Nic Rydholm – Sebastian Lindström, Alexander Jonsson, Ola Lindblom, Simon Larsson – Jimmy Svensson, Johan Carlsson, Markus Ahl, Abdulrhman Kharma – Rickard Thuresson, Karlo Goranci. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!