Duellen: De bästa lagen i Hultsfredsområdet

Då var det dags igen. Våra sportjournalister Torbjörn Allvin och Haris Dreco tar ut sina bästa spelare bland lagen i Hultsfreds kommun under 2010-talet. Det blev en het duell, med rejäl huggsexa om spelarna de ville ha.

Johan "Happe" Nilsson tar plats i en av elvorna.

Johan "Happe" Nilsson tar plats i en av elvorna.

Foto: Arkivbild

Fotboll2020-05-27 20:00

Reglerna är som vanligt glasklara: vi väljer spelare varannan gång och det måste vara två vitt skilda elvor. 

TORBJÖRN ALLVIN (Albert Johansson): Japp, där satt den. Jag vann lotten och fick därmed fördelen av att börja välja. Känslan var att Haris ville ha honom tidigt, samma sak med mig. Albert Johansson blir mitt förstaval – och inget konstigt alls. Sällan eller aldrig har vi fått se en spelare göra så ofantligt många mål i så ung ålder. Bara i HFK gjorde han 81 mål innan flytten till Norrköping och Eneby. 

HARIS DRECO (Ahmed Tarbeih): Det stod mellan två spelare för min del. Den första försvann direkt när Allvin fick välja först. Men som tur är hade jag SK Lojals ytterback Ahmed Tarabeih där uppe också. Här har vi en spelare som både kan följa med upp och utmana på sin kant men som också är följsam och säker bakåt. Precis vad man vill ha av en ytterback! Skönt att kunna välja Tarabeih, då jag vet att min kollega mer än gärna hade haft honom i sitt lag.

ALLVIN (Morgan Pihl): Heureka! Målet var att få in en stark profil, en vinnarskalle och en duktig spelare. Valet? Jo, ganska självklart. Mogge Pihl förstås. Jag kan fortfarande sakna honom på planen. Solklar i mitt lag. 

DRECO (Sebasthian Svensson): En spelare som hade allt och som kunde nått eliten. ”Basse” hade farten, tekniken och spelförståelsen och är given i mitt lag. Kan användas på flera positioner men i mitt lag blir han mittback. Tryggt att ha en bollsäker spelare där som kan dra igång anfallen.

ALLVIN (Tobias Nilsson): En av de allra, allra bästa spelarna som kommit fram i trakten under 2000-talet. Stora ord? Jo, men det var en njutning att se kvicke Tobias flyta fram på planen med sin teknik. Hebes svar på Christian Wilhelmsson. 

DRECO (Filip Ingemarsson): Varje lag behöver en liten trollkarl på mitten. Nu har jag säkrat min. Här har vi en spelare som både kan spela fram men som också kan avsluta. En finlirare. Defensivt finns det absolut mer att önska, men hans offensiva kvaliteter räcker för att platsa i mitt lag.

ALLVIN (Niklas Nilsson): Tuff, hård, följsam och utmärkt i huvudspelet. Spelade såväl i Lojal, som Hebe, Hultsfred och Vimmerby. Synd att karriären slutade i förtid med alla tuffa skador han ådrog sig.

DRECO (Ludwig Strömbom): Allvin skulle vara kall och avvakta med att välja Strömbom. Nej, nej, nej. Det är bara att tacka, ta emot och fylla på backsidan med honom. Har en mycket bra vänsterfot och rusar upp och ned på sin kant under 90 minuter. Jag är mer än nöjd med mina två ytterbackar.

ALLVIN (Mats Andersson): Välkommen till mitt lag, Mats. Och jodå, klart jag tar med dig. Innan flytten till VIF, spelade han tre och en halv säsong med Virserum i division fyra på 2010-talet. En utmärkt spelare med stark fysik, fin teknik och bra blick för spelet. 

DRECO (Magnus Pihl): Allvin tog den ena brorsan. Då tar jag den andra. Med ett förflutet i både HFK och Målilla har Magnus Pihl verkligen gjort avtryck inom den lokala fotbollen. En pålitlig yttermittfältare som alltid gör jobbet och som spelar för laget. Stänker även in några mål per säsong. 

ALLVIN (Johan Nilsson): Anfallsparet är fullbordat – och det blev som jag ville. Albert och "Happe" på topp. En målspruta av rang, i främst Hebe och andranamn på min lista över traktens mest estetiske spelare under 2010-talet. Sett till rörelsemönster endast slagen av Vimmerbys Jimmy Svensson. Brorsan (Tobias) är dock inte långt efter...

DRECO (Kastriot Jashari): Jag behöver en anfallare som öser in mål. Valet faller självklart på Lojals målspruta, som gjort nästan 90 mål på 2010-talet. Det är målgaranti på ”Kacke”. Är även en fin spelare att ha i spelet överlag.

ALLVIN (Kevin Olsson): Med en vilja av stål kunde Kevin Olsson äga en hel kant – i 90 minuter. Både defensivt och offensivt. På tal om Morgan Pihl...här kan vi snacka vinnarskalle. Vore en stark kraft att få in i HFK igen. Haft problem med skador de senaste åren.

DRECO (Pierre Fransson): Mitt innerbackspar är komplett. Trotjänaren får ta plats som mittback bredvid Sebasthian Svensson. Förutom att han är en otroligt laglojal slitvarg är han också en spelare som garanterar fyra-fem mål per säsong. Huvudspelet är av hög klass och räkna med några mål på fasta situationer per säsong.

ALLVIN (Christopher Einarsson): Skrev jag nyss vinnarskalle...jo, va? När ordet nämns i svenska lexikon brukar Christopher Einarssons namn stå som synonym. Han kombinerar det med en minst sagt hårdför spelstil. Har också andra fina kvaliteter. Oerhört nyttig för sitt lag, när han inte är avstängd eller utvisad vill säga. 

DRECO (Stefan Lind): Som ett komplement till måltjuven Jashari väljer jag HFK- och Målillaliraren Stefan Lind. Fantastisk blick för spelet och en fin teknik. Min matchplan? Ge bollen till Lind, som spelar fram Jashari. Pang, boom, mål.

ALLVIN (Joacim Johansson): Mycket skicklig målvakt, som hade en stor pondus och förmågan att kunna styra ett helt lag med sitt snack som sista utpost. Driven, pålitlig och med enorma utkast. 

DRECO (Martin Lennström): En skicklig bollspelare som inte är helt olik min andra yttermittfältare. Också väldigt pålitlig och nyttig att ha i ett lag, speciellt om man har offensiva ytterbackar…

ALLVIN (Flamur Mullali): Okej, Flamur är inte renodlad yttermittfältare, inte alls. Jag vill ha med honom i mitt lag ändå. Är en fullödig striker på lokal nivå. Eller vad sägs om 108 fullträffar i SK Lojal de år han lirat för klubben. Oerhört snabb i djupled och hugger som en kobra i rätt läge när motståndarna ger minsta lilla blotta. 

DRECO (Kenneth Söderberg): Jag väljer ”Kenta” mellan stolparna och det känns mycket bra att ha honom där bak. Bra på att styra spelarna framför sig och kan blixtra till med fina räddningar tack vare sina snabba reflexer.

ALLVIN (Tom Frödeberg): En doldis för många kanske. Men firade stora triumfer i VSGF som superkvick wingspelare. Löpstark som få och sprang säkert en halvmara varje match han spelade. 

DRECO (Daniel Skoog): Målillaprofilen är en drömspelare för alla lag och för alla tränare. Är otroligt mångsidig och en av sitt slag. Kaptensmaterial med hygglig teknik. I mitt lag får han ta innermittfältsplatsen men han kan användas i princip överallt – och göra det lika bra överallt.

Stefan Lind har spelat i både Målilla och Hultsfred.
Stefan Lind har spelat i både Målilla och Hultsfred.
Här är elvorna

Torbjörn Allvin: Joacim Johansson – Kevin Olsson, Christopher Einarsson, Niklas Nilsson, Tom Frödeberg – Tobias Nilsson, Mats Andersson, Morgan Pihl, Flamur Mullali – Johan Nilsson, Albert Johansson.

Haris Dreco: Kenneth Söderberg – Ahmed Tarabeih, Sebasthian Svensson, Pierre Fransson, Ludwig Strömbom –  Magnus Pihl, Filip Ingemarsson, Daniel Skoog, Martin Lennström – Stefan Lind, Kastriot Jashari.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!