Drömvärvningen klar – till nästa säsong

Det kommer bli brasiliansk prägel på Kisa BK även 2021. Nu är det nämligen helt klart att Matheus Garcia Fernandes förstärker KBK-truppen till nästa säsong.

Matheus Garcia Fernandes gjorde ett 40-tal matcher för Linköping City, innan han återvände till Brasilien. Nu ska 28-åringen spela i Sverige igen.

Matheus Garcia Fernandes gjorde ett 40-tal matcher för Linköping City, innan han återvände till Brasilien. Nu ska 28-åringen spela i Sverige igen.

Foto: Peter Jigerström

Fotboll2020-09-30 11:45

– Vår ambition var att få Matheus spelklar till de sista fyra matcherna i höst, men det accepterade inte förbundet. Däremot kommer han spela i Kisa nästa år. Det känns skitbra, säger sportchefen Robert Wass.

När kommer han till Sverige?

– Det beror på hur snabbt deras migrationsverk hanterar ärendet. På grund av coronapandemin krävs det ett speciellt tillstånd innan han får lämna Brasilien. Det senaste beskedet är att det kommer lösa sig ganska snart.

– Han har redan fixat med boende och jobb i Linköping, så det är inga konstigheter i övrigt.

Matheus Garcia Fernandes, som är bror med den förre ÅFF-spelaren Bruno Marinho, har tidigare spelat division 1-fotboll med Linköping City. Han har också meriter från den svenska högstaligan i futsal.

– För oss är det här en stor värvning. Han kommer så klart tillföra både rutin och spets, säger Robert Wass.

Hur blir det med Alberis da Silva?

– Det låter positivt. Han är inställd på att fortsätta i KBK-tröjan. Det är en fördel att han och Matheus känner varandra väl sedan tidigare.

Det återstår att se om brasseduon får spela i division 4 eller 5 nästa säsong. På lördag har Kisa en helt avgörande seriefinal mot Finspång. KBK behöver en poäng för att vinna "femman".

– Hur det känns? Jo tack, jag är ruskigt nervös. Magkänslan är ändå god. Det har sett riktigt bra ut på träningarna. Jag tror att grabbarna fixar det här, säger Robert Wass.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!