Drömstart för Vimmerby och Erik i premiären

Vi hann knappt att bänka oss. Pang, så hade Erik Ståhlgren presenterat sig på allvar i Vimmerby. Det tog bara 40 sekunder innan han satte 1–0. Till slut vann VIF prestigemötet mot Västerviks FF med 2–1. "Skönt att göra mål", sa Ståhlgren.

Erik Ståhlgren gjorde båda målen när VIF besegrade Västerviks FF med 2-1.

Erik Ståhlgren gjorde båda målen när VIF besegrade Västerviks FF med 2-1.

Foto: torbjörn allvin

Fotboll2021-06-01 21:51

Nyförvärvet från Gullringen blev inte bara premiärmålskytt. Han satte båda målen i segermatchen mot division tre-laget Västervik. 

Matchen var som ni förstår efterlängtad, från spelare, ledare och publik. Och de fick som sagt valuta omgående för sin längtan efter fotboll. 1–0-målet var vackert, påpassligt och ett synligt bevis på hur snabbt det kan gå från egentligen ingenting till nätrassel. Comebackande Johan "JC" Carlsson hittade Rickard Thuresson, som höll ifrån sin bevakare samtidigt som han vrickade bollen till djupledslöpande Ståhlgren. En bredsida senare var ledningsmålet ett faktum.

– Det var roligt att äntligen få spela match igen. Det var extremt kul och något vi väntat länge på, säger Erik Ståhlgren. 

undefined
Comebackande Johan Carlsson tog ett stort ansvar när VIF vann.

Ett Västervik med reservbetonad uppställning i den första halvleken, hämtade sig ganska snabbt från den inledande chocken och tog över spelmässigt och hade mest boll, utan att för den skulle skapa något framåt. VIF kändes betydligt vassare när de attackerade. 2–0 skulle också komma, återigen genom Erik Ståhlgren. Han tog tillvara ett misstag hos gästerna, snodde bollen och rullade in tvåan. 

VFF fick däremot till en perfekt avslutning på halvleken, då Calle Sjögren skruvade in en högerhörna snyggt i bortre hörnet. 

Till den andra halvleken bytte Västervik in det "tunga" gardet med flera etablerade och rutinerade spelare. Många av dem också med ett förflutet i Vimmerby. Johan Lundin kom in, liksom Jonathan Fält-Öhr, Amel Komina och Tim Håvestam. Genom bytena fick VFF en helt annan kvalitet i spelet. 

– Det var skillnad när de bytte in några spelare. De styrde upp det på ett annat sätt, men jag tycker ändå vi lyckades hålla emot, säger Ståhlgren. 

Så var det. Trots spelövertag hade VFF fortsatt svårt att skapa heta chanser. Ett ofta tillbakapressat Vimmerby IF kämpade stenhårt – och gjorde det bra med sin nykomponerade trebackslinje. 

– Vi ska vara nöjda. Jag tycker att vi krigade på riktigt bra och det var kul att spela, säger debuterande Knut Gunnarsson, som gjorde en fin match i mittförsvaret. 

Nye huvudtränaren Patrik Gunnarsson kunde glatt konstatera att han fick en förträfflig start som VIF-tränare. 

– Visst kunde vi önska oss mer anfallsspel, men det var första matchen och framför allt är jag väldigt glad över det sätt vi krigar och kämpar. Det var väldigt starkt. Försvarsmässigt var det bra. Och så är det självklart alltid skönt att vinna en sån här match. Det är ju lite prestige mellan lagen, säger han med ett leende. 

Många förtjänar högt betyg i hemmalaget, inte minst då försvaret med Knut Gunnarsson, Anton Ljungberg och Jacob Johansson. Erik Ståhlgren ska självskrivet också ha stort plus för sina mål. Med sin fart var han svårstoppad för VFF. Rutinerade duon Johan Carlsson och Rickard Thuresson visade också hur nyttiga de är för det här laget. Thuresson hade för övrigt chans att sätta 3–1 i slutminuterna, men VFF-målvakten Albin Liffner gjorde en fin räddning på hans straff. 

Redan på lördag är VIF i farten igen, då Södra Vi väntar i den första omgången i Vimmerby Tidning Cup. En match som vi också Tv-sänder. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!