Drömbeskedet – "stjärnduon" fortsätter spela

Stanna kvar eller lämna för spel högre upp? Rimforsas "stjärnspelare" Daniel Rambin och Adam Strangnefelt har gjort sitt val. "Vi är jätteglada för att de spelar vidare hos oss. Det är det bästa besked vi kunde få", säger Mikael Philipsson i Rimforsa IF.

Rimforsa har fått klartecken från två av sina bästa spelare. Daniel Rambin och Adam Strangnefelt spelare vidare i klubben.

Rimforsa har fått klartecken från två av sina bästa spelare. Daniel Rambin och Adam Strangnefelt spelare vidare i klubben.

Foto: Torbjörn Allvin

Fotboll2023-11-07 12:01

Efter att länge ha hängt med i jakten på serieseger landade Rimforsa till slut som trea i division fyra Västra bakom seriesegrande Hjulsbro och tvåan Grebo.

Kanske går de hela vägen 2024? 

Möjligheten att nå det hägrande målet har i alla fall stärkts betydligt sedan klubben gjort klart med en förlängning av superviktiga duon Daniel Rambin och Adam Strangnefelt. 

– Nu är det i hamn och det känns fantastiskt bra att de ska spela vidare hos oss. Det är en fjäder i hatten för oss då de har uppvaktats av klubbar i både division två och tre. Deras besked ger oss förstås större chanser att ta klivet upp, menar Mikael Philipsson.   

undefined
Skyttekungen Daniel Rambin har bestämt sig för fortsatt spel i RIF.

Både Adam Strangnefelt och Daniel Rambin, har en riktigt stark säsong bakom sig. Den förre ÅFF-kaptenen (Rambin) vann för övrigt skytteligan i division fyra med sina 20 fullträffar. 

Vill det sig väl kan Rambin få en mycket skicklig anfallare att kampera ihop med på topp nästa säsong...

– Nisse Lindsten tränade med oss förra veckan och ska träna ikväll (tisdag) också.    

För er som inte vet har Lindsten ett förflutet i Rimforsa och var kapten i det Ljungsbro som vann trean den här säsongen.   

Philipsson:

– Nisse känner föreningen väl och vill helst spela i Ljungsbro, samtidigt är han småbarnsförälder och att spela i tvåan tar sin tid. Det är inte så att vi är nära med honom, men det är klart att det vore en drömduo för oss att ha som anfallspar, Nisse och Rambin.    

Hur ser det ut i övrigt i truppen?

– Det ser väldigt bra ut och vi har fått grönt ljus av nästan alla spelare. Vi har inte fått något hundraprocentigt besked än av David Lund (viktig mittback), men jag hoppas och tror att det löser sig. Förhoppningsvis underlättas hans beslut av att det nu är klart med Rambin och Strangnefelt. 

Mikael Philipsson berättar också att RIF har ett par testspelare som är med och tränar med dem och att de lyfter upp flera juniorer till A-truppen nästa säsong, däribland Mohamed Ali.

På ledarsidan är Vassilios Magounakis ny assisterande tränare och lagledare. Mångårige lagledaren Mats Johansson har flyttat till Karlsborg i Skaraborg, men kommer att finnas med en del ändå. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!