BETYG: Här är spelarna som utmärkte sig i derbyt

Det bjöds på stor dramatik på Gullemon i derbyt på fredagskvällen. Gullringen såg länge ut att gå mot segern, men Vimmerby kom sina vana trogen starkt på slutet och ordnade 2–2, vilket var precis vad som behövdes för att säkra seriesegern. Här är spelarna som vi tyckte utmärkte sig i matchen.

Gullringen och Vimmerby spelade 2-2 i ett dramatiskt derby på Gullemon på fredagskvällen. Det innebar att Vimmerby säkrade seriesegern.

Gullringen och Vimmerby spelade 2-2 i ett dramatiskt derby på Gullemon på fredagskvällen. Det innebar att Vimmerby säkrade seriesegern.

Foto: Magnus Strömsten

Fotboll2022-09-16 21:59

Gullringen: 

3 Stjärnor: Petter Gustavsson

Kommentar: Storspelade i målet för Gullringen och såg ut att hålla nollan och bli matchhjälte länge. Till sist kunde han inte stå emot Anton Brorssons fullträff och Joakim Storms kvittering, men kan absolut inte lastas för målen.

2 Stjärnor: Melker Johansson

Kommentar: En av lagets unga egna produkter som klev fram och gjorde sin bästa match för säsongen. Jobbar hårt över hela planen och visar prov på helt rätt inställning.

1 Stjärna: Karlo Goranci

Kommentar: Är väldigt viktig för Gullringen spel med sin eleganta och ibland lite sävliga stil. Är smått omöjlig att ta bollen ifrån och är ett ständigt orosmoment för motståndarnas försvar.

Vimmerby:

3 Stjärnor: Rickard Thuresson

Kommentar: Veteranen gjorde en helgjuten insats på topp i en av sina sista matcher i VIF. Viktigt både som uppspelspunkt och inte minst pådrivare ute på planen.

2 Stjärnor: Haris Dreco

Kommentar: Stod sin vana trogen för en stabil insats på mitten och har stor del i lagets framgång den här säsongen.

1 Stjärna: Joakim Storm

Kommentar: Skyttekungen klev fram när det behövdes som mest och satte dit kvitteringen. Poängen som krävdes för serieseger var därmed i hamn.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!