RIF vände underläge till blytung seger

Rimforsa IF såg ut att gå mot poängtapp borta mot tabelljumbon Mantorps FF. Då dök anfallaren David Cederholm upp och frälste RIF, med mindre än tio minuter kvar att spela. "Sett till målchanser var det rättvist", menar tränaren Mats Andersson efter 3–2-vinsten.

Glädjeskutt. David Cederholm blev återigen tungan på vågen och fixade tre poäng för Rimforsa.

Fotboll2022-08-29 21:23

Rimforsa har fortsatt häng på den absoluta toppen i sin division 4-serie. Seger borta mot Mantorp på måndagskvällen var ett måste. Så blev det också.

Men det satt långt inne. RIF låg under med 2–1 en bit in i den andra halvleken och frågan var om det ens skulle bli poäng. Jo, då. Hugo Johansson kvitterade med 20 minuter kvar att spela och i den 83:e minuten höll sig David Cederholm framme och satte det som blev segermålet.

– Det var verkligen ett förlösande mål. Vi låg på hela andra halvlek och det var riktigt gött att ta tre poäng, säger tränaren Mats Andersson.

Det var annars RIF som tog en tidig ledning, tack vare just Cederholm. Mantorp vände på steken redan innan halvtidsvisslan ljöd.

– Vi gör en dålig första halvlek, trots att vi tar ledningen. Vi blir bekväma efter vårt mål och går ner oss.

I den andra halvleken var det alltså gästernas tur att vända och lösa tre poäng.

– Sett till målchanser och matchbild i den andra halvleken var det rättvist, absolut, säger tränaren, som berömde mittbacksparet David Lund och Henrik Isaksson samt anfallaren David Cederholm.

När alla topplag nu spelat 17 matcher leder Hemgårdarnas BK fortsatt, på 41 poäng. Där bakom jagar Hjulsbro IK på 37 och Rimforsa på 32. Fem matcher återstår att spela.